Taşeron işçi düzenlemesinde son durum nedir? Vedat Bilgin kadro için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişmeleri duyurdu. Bilgin, taşeron işçilere kadro için tarih verdi.

Taşeron işçi düzenlemesinde son durum nedir? Vedat Bilgin kadro için tarih verdi

TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçi düzenlemesine ilişkin güncel bilgiler verdi.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TARİH VERİLDİ


Bakan Bilgin, "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız.

Mevsimlik işçiler konusunda, eğer kurumda ihtiyaç varsa işçilerin tekrar o kurumla çalışılmasının önünü açacağız. Geçici işçilerin de hukukunu koruyacak bir düzenleme yapacağız. Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

# Bir # vedat bilgin # taşeron işçi # eyt son durum # Vedat Bilgin eyt # taşerona işçi