PKK'ya Sincar darbesi! İsmail Özden etkisiz hale getirildi

Amerika'nın Türkiye karşıtı terörü destekleme programına nokta atışıyla yanıt verildi. Okyanus ötesinden gönderilen silah dolu tırların Suriye'ye sevkiyat güzergahında, Amerikan üssünün de bulunduğu Sincar bölgesinde örgütün tepe ismi etkisiz hale getirildi. Zeki Şengali kod adlı teröristle birlikte 11 örgüt üyesi öldürüldü. Harekata, 31 Temmuz'daki PKK saldırısında şehit olan 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi.

ABD'nin kara gücü PKK'ya gönderdiği silahlar ve tırlar bu noktadan teröristlere ulaştırılıyordu. Bölgenin sorumluluğunu da KCK konsey üyelerinden İsmail Özden yapıyordu. Milli İstihbarat Başkanlığı, "Zeki Şengali" kod adlı PKK'lının yerini gösterdi, özel kuvvetler teröristi etkisiz hale getirdi.

İstihbarat birimleri, terör örgütünün üst düzey isimlerinden 66 yaşındaki Özden’i yaklaşık iki hafta önce takibe aldı. Sincar sorumlusu olarak atanan Özden'in Kandil’den gidip geldiği tespit edildi.

Sincar bölgesine nokta operasyonu yapıldı. Bir grup teröristin bulunduğu mevki işaretlendikten sonra savaş uçakları, bombaladı. Sincar sorumlusu "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden ile toplam 11 PKK'lı öldürüldü. Bu başarılı operasyonun adına da PKK saldırısında şehit olan 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verildi.

Özden, kırmızı listede olup sınır ötesinde düzenlenen anlık hava harekâtıyla etkisiz hale getirilen ilk isim oldu. Terörist Özden, Amerika tarafından PKK'lılara silah sevikatının yapıldığı Sincar bölgesinin sorumlusuydu. Harekat sırasında Özden'in aracında sinyal karıştırıcı jammer de bulunuyordu. Buna rağmen kırmızı listedeki Özden, öldürüldü.

Suriye sınırında yer alan Sincar, ABD'nin terör örgütüne sağladığı kara yardımlarının geçiş güzergahı olması nedeniyle önemli bir noktada. ABD, geçen aylarda Sincar bölgesine iki üs kurmuştu. Bölgede yaklaşık 100 ABD askeri bulunuyor. Kandil operasyonu sonrası 2 binden fazla PKK'lı da Sincar'a yerleşmişti.

Operasyon tarihi itibarıyla dikkat çekti. Terör örgütü PKK, 34 yıl önce 15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli baskınlarını yapmıştı. Heryıl 15 Ağustos'u propaganda malzemesi olarak kullanan PKK'lılara 15 Ağustos'ta büyük darbe vurulmuş oldu.

ulusal.com.tr

# tsk # kck # mib # sinvar