ABD'nin Suriye'deki amacını açıkladı: ''Suriye'deki esas amacımız Esad'ın toprak kazanmasını engellemek''

ABD’nin eski Suriye temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin Suriye politikasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. ABD’nin Suriye’deki esas amacının Esad yönetiminin toprak kazanmasını engellemek ve İran güçlerinin çekilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Jeffrey, Trump yönetiminin bu hedeflere ulaşmakta başarısız olduğunu da itiraf etti.

ABD'nin Suriye'deki amacını açıkladı: ''Suriye'deki esas amacımız Esad'ın toprak kazanmasını engellemek''

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, İsrail basınına konuştu. ABD’nin Suriye'deki asker varlığına ilişkin dikkat çekici itiraflarda bulundu.

ABD'nin Suriye'deki amacını açıkladı, Esad'ın kazanmasını engellemek istediklerini söyledi. Başarılı olamadıklarını da itiraf etti.

Jeffrey, Amerika liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye'deki temel amacının Esad yönetiminin toprak kazanmasını engellemek olduğunu kabul etti. Jeffrey, ''Yaptığımız şey Esad'ın sahadaki ilerlemesini durdurmaktı; fakat orada bir askeri çıkmaza girildi'' dedi.

Trump yönetiminin Suriye'deki önemli hedeflere ulaşmakta başarısız olduğunu belirten Jeffrey, bu hedefleri İran güçlerinin ülkeden çekilmesini sağlamak ve IŞİD'i yenilgiye uğratmak olarak sıraladı.

Jeffrey demecinde, İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırılarını savundu. Saldırıları durdurmanın tek yolunun İran ve İran destekli güçlerin Suriye'den çekilmesi olduğunu söyledi.

# abd # amerika # suriye # israil # esad # jeffrey