Maden şehitlerini isimleri açıklandı

Maden şehitlerini isimleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Soma'da kaybettiğimiz 283 işçinin isimlerini yayınladı.

Resmi internet sitesinden yapıla açıklamalarda şunlar denildi:

Manisa Soma’da maden ocağında meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan maden kazası hemen sonrasında içeride kalan işçilerimize ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmalar sonucu madenden, ne yazık ki cansız bedenleri çıkarılan 283 işçimizin cenazeleri ailelerine teslim edildi.

Geçtiğimiz Salı günü Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında ülkemizin dört bir tarafını yasa boğan maden kazası sonrası, Türkiye tüm imkânlarıyla işçilerimiz için seferber olmuştu. Arama kurtarma çalışmalarıyla sağ olarak kurtarılan işçilerimiz, milletimizi sevince boğarken madenden cansız çıkarılan her işçimiz de tüm insanlarımızın yüreğini yaktı.

Sağ olarak madenden kurtarılması için başta arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri olmak üzere alanda bulunan herkesin canhıraş şekilde mücadele verdiği işçilerimizden, cansız olarak çıkarılan 283 işçimiz ailelerine teslim edildi. Canlı olarak ulaşılması ve dışarıda bekleyen ailelerin gözyaşlarının dindirilmesi için alandakilerin elleriyle, tüm Türkiye’nin de dualarıyla çabaladığı işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Cenazasi ailelerine teslim edilen maden işçilerimizin isimlerini aşağıda görebilirsiniz.

ulusalkanal.com.tr

# maden # Manisa # göçük # AFAD # soma # isimler