Şike davasında yeni gelişme

Şike Davası'nda sona yaklaşıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Aziz Yıldırım ve 5 sanığın beraati yönünde görüş bildirdi. Davada karar Cuma günü açıklanacak

Şike davasında yeni gelişme

Futbolda şike iddiaları, operasyonlar, gözaltılar, servis edilen ses kayıtları...

Türk futboluna darbe vuran Şike operasyonunun üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçti. 4 yılın sonunda, Şike davasında sona yaklaşıldı. Daha, operasyonun ilk günlerinde gündeme getirilen F tipi örgüt izi, davanın sonucunu da etkiledi.

Yeniden yargılama yapılan davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın "suç örgütü kurmak" ve şike" suçlarından beraatlerini istedi. Mütalaada, davaya dayanak gösterilen delillerin hukuki olmadığı vurgulandı.

Şike davası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı, F tipi örgüt iddianamesine de konu olmuştu. İddianamede, Şike davasının Fenerbahçe'yi ele geçirmek için F tipi örgütün hazırladığı bir kumpas olduğu belirtilmişti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, mütalaaya katıldıklarını açıkladı. Bayraktar, "Aziz Bey'in avukatı olarak müşterek beyanımızı sunuyoruz. Mütalaaya aynen katılıyoruz. Aziz Yıldırım'ın beraatini istiyoruz" dedi.

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen de "Bu dava, hukuka aykırılıkların tespiti açısından bir semboldür. Telefon dinlemelerinin hepsi hukuka aykırıdır" diye konuştu.

Karar 9 Ekim Cuma günü yapılacak bir sonraki duruşmada açıklanacak.

ulusalkanal.com.tr

# fenerbahçe # aziz yıldırım # şike davası