AP'nin Suriye tasarına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nunSuriye'de PKK'yı müttefik, Türkiye'yi ise "işgalci" olmakla suçladığı tasarısına sert tepki verdi. Yazılı açıklama yapan Dişişleri Bakanlığı Avrupa Parlamentosu'nun ifadelerinin dürüstlükten uzak olduğununu vurgulayarak "asılsız iddiaları reddediyoruz" dedi.

AP'nin Suriye tasarına sert tepki

Avurpa Parlamentosu'nun YPG'yi müttefik olarak kabul edip Türkiye'yi işgalci olarak suçladığı Suriye tasarısına Ankara'dan tepki gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı ve Meclis Bakanı Mustafa Şentop skandal karara sert tepki gösterdi. Dışişlerinden yapılan yazılı açıklamada AP’nin Türkiye'ye karşı önyargılı ve dürüstlükten uzak yaklaşım içinde olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, ''Ülkemize ilişkin asılsız iddiaları reddediyoruz. AP'nin Türkiye'ye karşı önyargılı ve dürüstlükten uzan yaklaşımını gözler önüne seriyor. Sınır hattı boyunca terör örgütlerine karşı BM Şartı'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı temelinde harekatlar düzenlemiştir'' açıklamasında bulundu.

Ayrıca, bölgede yaşayanların DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerinin zulmünden kurtarıldığı belirtildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da skandal karara sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir tepki de Yunanistan'a geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'da FETÖ propagandası yapıldığını belirtti. Ülkenin FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiğini ifade etti.

Aksoy, ''Yunanistan'da gerçekleşen çevrimiçi bir etkinlikte ve bir televizyon kanalındaki programda eli kanlı terör örgütü FETÖ'nün aleni propagandası yapılmıştır. FETÖ elebaşının video mesajının da yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir. FETÖ, ülkemizde 251 kişinin ölümünden ve 2 binden fazla kişinin yaralanmasından sorumlu darbeci bir uluslararası terör örgütüdür'' dedi.

Aksoy, FETÖ'nün faaliyet gösterdiği ülkeler için de büyük bir tehdit kaynağı olduğunu belirtti.

# türkiye # fetö # yunanistan # YPG # tbmm # mustafa şentop # tbmm başkanı # FETÖ üyeleri