Uluslararası Heykel Sempozyumu Büyükçekmece'de başladı

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşen Uluslararası Heykel Sempozyumu bu yıl 5 ülkeden 7 heykeltıraşın katılımıyla başladı.

Uluslararası Heykel Sempozyumu Büyükçekmece'de başladı

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin en çok ilgi çeken sanatsal etkinliklerinden biri olan Uluslararası HeykelSempozyumubaşladı. Büyükçekmece Kültürpark Dalyan Bölgesi'nde çalışmalara başlayan heykeltıraşlar mermer, ahşap ve krom nikel malzemelerden eserler üretecek. Küratörlüğünü Metin Yergin'in yaptığı sempozyuma, Romanya'dan Bacriu Petrescu Marius Loan, Tayvan'dan Lee Zih-Cing, Teng Shan-Chi, Bulgaristan'dan Georgi Minchev, İran'dan Majid Haghighi ve Türkiye'den İlker Yardımcı, Tülay İçöz katılıyor.Her yıl olduğu gibi bu

sempozyum sonunda da heykeltıraşlar eserlerini yine Büyükçekmece'ye hediye edecek

"Eserler Büyükçekmece'de ölümsüzleşecek"

Heykeltıraşların çalışmalarını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Şehrimizin dört bir yanına koyduğumuz, yaptıkları sanat eserleriyle festivalimize ayrı bir değer katan değerli heykeltıraşlarımıza tüm halkımız adına teşekkürlerimi sunarım. 16 yıldır Büyükçekmece’yi ve festivalimizi zenginleştiren değerli heykeltıraşlarımızın eserlerini en iyi şekilde koruyarak ölümsüzleştiriyoruz. Bu sempozyum sonunda da ortaya çıkacak olan eserleri yeni belediye binamızda sergileyeceğiz" dedi.

İHA

# Heykel # Uluslararası # başladı # sempozyumu