Anneler uyuşturucuyla mücadele edecek

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin başlattığı ''Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi'' yurt geneline yayıldı. Adana’da CKD Seyhan ve Çukurova Şubeleri de çalışmalara başladı. CKD Seyhan Şube Başkanı Av. Hatice Nesrin Kılıçay, “Uyuşturucuyla uyuşturulmuş bir nesil yaratmaya çalışan Emperyalist güçlere karşı kampanyamızı başlattık.”dedi.

Anneler uyuşturucuyla mücadele edecek

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Son yıllarda artan madde bağımlılığını önlemek için yurt genelinde anneler harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği ile ''Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi'' adıyla başlattığı projenin Adana ayağı başladı.

Madde kullanımının önlenmesi için aileleri bilinçlendirmeyi amaçlayan proje hakkında CKD Seyhan ve Çukurova Şubeleri adına açıklama yapan CKD Seyhan Şube Başkanı Hatice Nesrin Kılıçay, Emperyalist güçlerin gençleri uyuşturucu kullanımına özendirdiğini söyledi.

PKKterör örgütüne yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeleri hatırlatan Kılıçay, uyuşmuş nesiller yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Aile ilişkilerinin güçlendirilerek, aile denetiminin doğru bir çerçeveye oturtulması amaçlanan projede, CKD’li anneler ailelerle birebir temas kurarak uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için yapılması gerekenleri anlatacak.

Madde kullanımının zararlarının farkında olan bilinçli güçlü bir kitle oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen CKD üyeleri, açıklama sonrasında vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttı.

# pkk # uyuşturucu # terör # terör örgütü # emperyalist # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # uyuşturucuyla mücadele # anneler hareketi