Görev Holding'den İran'a yatırım ziyareti

Dış ticaret alanında başarılı projelere imza atan Görev Holding, Latin Amerika, Afrika, Çin, Rusya'daki ticari atılımlarının ardından yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere İran'ı ziyaret etti. İran Yatırım, Ekonomik ve Teknik Destek Organizasyonu ve Tebriz Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya gelen Görev Holding heyeti Tebriz temaslarının ardından Maku Serbest Ticaret Bölgesi yönetimi ile buluştu.

Görev Holding'den İran'a yatırım ziyareti

Haber-Kamera: Said Nousrati

Görev vakfı bünyesinde ticari faaliyet yürüten Görev Holding yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere İran'ı ziyaret etti.

Latin Amerika, Afrika, Çin, Rusya'daki ticari atılımlarının ardından İran İslam Cumhuriyetinde yabancı yatırımcılara sunulan avantajlar ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere İran'ın Batı Azerbaycan eyaletini ziyaret etti.

Tebriz'de Yabancı yatırımcılaralara destek amacı ile resmi hizmet sunan İran Yatırım, Ekonomik ve Teknik Destek Organizasyonu ve Tebriz Ticaret Odası yöneticileri ile bir araya geldi.

Tebriz Ticaret Odası Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Reza Kami ile buluşan heyet bölgedeki, Sanayi, Maden ve Tarım alanlarında yapılabilecek yatırımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görev Holding Yönetim Daşar Karadağ başkanlığındaki heyet Tebriz temaslarının ardından, ülkenin Türkiye'ye açılan sınır kapılarından Bazergan Gümrüğü'nün bulunduğu Maku kentine geçti.

Görev Holding yetkilileri Maku Serbest Ticaret Bölgesi Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür Muhammed Rıza Abdurrahimi ve Maku Serbest Ticaret Bölgesi yöneticileri ile buluştu.

Heyetler arası gerçekleşen görüşmede Maku Serbest Ticaret Bölgesinin kapasitesi, yatırım alanları, yabancı yatırımcılara sunulan fırsatlar masadaydı.

Heyetler arası görüşmenin ardından Görev Holding Dış Ticaret Genel Müdürü Ümit Bayram ve Maku Serbest Ticaret Bölgesi Genel Müdürü Muhammed Rıza Abdurrahimi toplantıyı Ulusal Kanal'a değerlendirdiler.

Abdurrahimi, ''Görev Holdingin ve bağlı bulunduğu Görev Vakfı'nın elinde çok iyi fırsatlar bulunuyor, Holdingin ticari ve yatırım potansiyelinin yanı sıra, Televizyon Radyo, Gazete başta olmak üzerebizim serbest bölgemizi ve İran fırsatlarının Türk yatırımcılara tanıtmak için çok güzel bir fırsat bizim açımızdan, Görev Holding'ten bizim Türkiye'de tanıtım Ajansımız olmalarını teklif ettik.'' dedi.

Görev Holding Dış Ticaret Genel Müdürü Ümit Bayram konu ile ilgili, ''Maku serbest ticaret bölgesini incelemeye daha önce başlamıştık, bugün aklımızda olan soruların cevaplarınıda aldık daha donanımlı bir şekilde bir değerlendirme yapma şansımız olacak. Bu arada yeni dostlar edindik, Maku Serbest Bölgesi yönetimi, Maku'nun tanıtımı konusunda kendilerinin Türkiye'deki faaliyetlerinde yardımcı olmamızı talep ettiler, bu çok memnuniyet verici görüşmelerimiz devam edecek ve taleplerini yönetim kurulumuz ile değerlendireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Ulusal Kanal aracılığı ile Türk yatırımcılara seslenen Maku Serbest Ticaret Bölgesi Genel Müdürü Muhammed Rıza Abdurrahimi, bölgenin yabancı yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

Maku Serbest Ticaret Bölgesinde 400 bin hektarlık bir alanda hizmet sunduğunu söyleyen Abdurrahimi, bütün yatırımcılara çeşitli teşvikler ve avantajlar bulunduğunu vurguladı.

Bölgenin Lojistik merkezi olduğunu vurgulayan Genel Müdür, ulaştırma alanında da yatırımcılara çeşitli avantajlar sunduklarını söyledi.

Muhammed Rıza Abdurrahimi, madencilik, hayvancılık, ziraat, hazır giyim gibi bir çok alanda yabancı yatırımcılara çeşitli ayrıcalıklar sunduklarını dile getirdi.

# rusya # iran # çin # afrika # ulusal kanal # görev holding # hayvancılık # ziraat # latin amerika # görev vakfı # tebriz # lojistik # madencilik # Hazır Giyim