Kılıçdaroğlu: Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününe başlamadan önce gazetecilerle yaptığı konuşmasında, "Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu: Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum

"Anayasa Gayri Meşrudur" tartışmalarının sürdüğü sırada İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla CHP'nin başlattığı Adalet Yürüyüşü devam ediyor. Ankara-İstanbul istikametindeki yürüyüşe Kılıçdaroğlu'nu eşi Selvi Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu eşi Mine Alşan katıldı. terör örgütü PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin eski milletvekili Levent Tüzel ile Emek Partisi yöneticileri de Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

Kılıçdaroğlu, FETÖ/PDY'nin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması ile ilgili olarak "Kavurmacı’nın tekrar tutuklanması kararını doğru bulmuyorum. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Bugün Adalet Yürüyüşümüzün 3. günü. Yine büyük bir azim ve kararlılıkla adalet için yürüyeceğiz. Değişik kesimlerden, özellikle iktidar kanadından eleştiriler geliyor. Eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz. Eğer bizim yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa bu da bizim amacımıza hizmet ediyor. Amacımızı gerçekleştirmek için umarım duyarsız vicdanlar duyarlı hale gelir. Dün bir haber aldım. Kavurmacı'nın tekrar tutuklanması için bir kararın çıktığı söylendi. Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır. Zaman zaman eleştirdik, zaman zaman yargının bu tür kararlarının doğru olmadığını, çifte standart yarattığını ve toplumu ayrıştırdığını ifade ettik. Ben, kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum. Bunu da ifade etmek isterim.

ulusal.com.tr

# ibb # chp # kılıçdaroğlu # Ömer Faruk Kavurmacı