Google Haritalar'dan yeni özellik

Google Haritalar ilerleyen günlerde bir güncelleme ile yeni özelliğini kullanıcılarına sunacak. Bu özellik ile kullanıcılar haritada yol düzenleme imkanı bulacak.

Google Haritalar'dan yeni özellik

Google, Haritalar hizmeti için kullanıcılardan yardım almaya başlıyor.

5 milyardan fazla indirilme sayısına sahip navigasyon uygulaması Google Haritalar, yeni bir güncelleme ile kullanıcılarına haritada yol düzenleme özelliğini sunacak.

Bu özellikle Google tarafından haritalandırılmamış olan bölgelerde yollarla alakalı detaylı bilgiler kullanıcılar tarafından gönderilmiş olacak.

Böylece kullanıcılar normalde Haritalar servisinde gözükmeyen yolları çizip, kayıt oluşturabilecek ve değerlendirmeye sunabilecek. Google da gelen talepleri inceledikten sonra gereken işlemleri gerçekleştirebilecek.

Şu anda olmayan bir yolu eklemeye çalışırsanız, bu kısma bir iğne bırakabilir; daha sonrasında cadde ya da sokak adını yapıp yolun detaylı açıklamasını yapabilirsiniz.

Özellik doğrudan 'çizim' şeklinde isimlendiriliyor ve aslında MicrosoftPaint'tekine benzer bir araçla düzenleme yapılabiliyor. Güncellenmiş aracın önümüzdeki birkaç ayda 80 ülkede kullanıma sunulacağı biliniyor.

Google Haritalar ayrıca hiçbir inceleme olmadan kullanıcıların fotoğraf güncellemeleri özelliğiyle mekanlar hakkında daha kapsamlı bilgiler paylaşmasına imkan tanıyacak.

# yol # google # Microsoft # güncelleme # cadde # app # harita # play store # aplikasyon # google play store # çizim # app store # google haritalar