Fitch’ten kritik dolar tahmini

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye ile ilgili yeni öngörülerde bulundu. Dolar kurunun 2 yıl boyunca 3,80 seviyesinde kalmasının beklendiği kaydedilen raporda, Türkiye ekonomisinde ılımlı gelişmeler olduğu ifade edildi. Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fed'in faiz artırımına gitmesinin Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için olumsuz olacağını söyledi.

Fitch’ten kritik dolar tahmini

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşuFitch, Türkiye ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

Fıtch’in “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye ekonomisinde 2017’de “ılımlı ekonomik iyileşme” beklendiği belirtildi.

Raporda, Türkiye’deki enflasyon tahmini 2017 sonunda yüzde 8, 2018 sonunda ise yüzde 7.5 olarak öngörüldü. Ancak yine de hedeflenen seviyenin üzerinde kalınabileceği kaydedildi.

Politika faiz oranının ise 2 yıl boyunca yüzde 9 seviyesinde seyretmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, döviz hareketlerine de yer verildi. Buna göre doların önümüzdeki yıla kadar 3.80 seviyesinde seyredebileceği görüşü yer aldı.

Döviz kurunu etkileyen faktörlerin balında gelen Fed'in faiz artırımı beklentisi konusunda Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten değerlendirmeler geldi.

Fed'in, ay ortasında faiz artıracağına yönelik beklentiye değinen Şimşek "Bu zaten kısa vadede fiyatlandı ama orta vadede, eğer faiz artışı hızlanarak devam ederse, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için tabii ki olumsuz olur" dedi.

Bankalararası piyasada güne 3,70'in üzerinde başlayan dolar, daha sonra 3,69'un altına kadar geriledi. 15 Mart'ta Fed, 16 Mart'ta da Merkez Bankasının açıklayacağı faiz kararı dolar üzerinde etkili olacak.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Fitch # dolar # uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu