Ruhani'den Irak Başbakanı Abdülmehdi'ye telefon

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ve Irak arasındaki ilişkilerin tarihi, stratejik ve çok önemli olduğunu, iki ülke ilişkilerinin derinleşmesi ve gelişmesinin iki milletin yararına ve bölge hiçbir ülkenin zararına olmayacağını söyledi

Ruhani'den Irak Başbakanı Abdülmehdi'ye telefon

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Irak Başbakanının Nevruzunu kutlayan Ruhani, Irak’a gerçekleştirdiği ziyarete değinerek İran’ın bu tarihi ve önemli ziyaretteki anlaşmaların bir an evvel uygulanmasına hazır olduğunu söyledi.

Son zamanlarda gerçekleşen yağışlara değinen Ruhani, bunlardan dolayı Ervend Rud, nehrinin temizlenmesinin iki ülke için gereklilik olduğunu ve bu yönde varılan anlaşmanın bir an evvel uygulanmaya geçmesi gerektiğini söyledi.

Ruhani görüşmede bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması için bölge ülkeleri arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, ‘’Bölgedeki önemli ülkelerin yan yana olmadan bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması mümkün değildir. ‘’ dedi.

ABD Başkanının Golan tepeleri ile ilgili kararını eleştiren Ruhani, ‘’Siyonist rejimin fazla istekleri ve Washington’un yanlış kararları bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini daha çok gerekli kılmaktadır.

Ruhani, Abdülmehdi’den İran’a resmi ziyaret yapmak için davette bulundu.

Abdülmehdi de Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Irak ziyaretinin önemli olay olduğunu ve bunun gelecek yıllarda ilişkileri etkileyeceğini belirterek, varılan anlaşmaların en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

# iran # ırak # ruhani # anlaşma