PKK'ya karşı yeni önlemler: Sınıra duvar örülecek, kamera koyulacak

Türkiye, terörle mücadele kapsamında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, PKK'nın İran sınırından giriş çıkışını engellemek için Ağrı-Iğdır sınırının 70 kilometresine duvar örülecek. Kalan kısım ise kule ve demir tel örgülerle kapatılacak. Bölge boydan boya ışıklandırılacak.

PKK'ya karşı yeni önlemler: Sınıra duvar örülecek, kamera koyulacak

Duvarlar örülecek, gözetleme kuleleri inşa edilecek, terör örgütünün harekat alanı daraltılacak.

İçerde ve dışarda terör örgütleriyle mücadeleye hız kesmeden devam eden Türkiye, yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Hürriyet ve Milliyet’in haberlerine göre, IŞİD ve PYD'ye karşı Suriye sınırına yapılan duvarların benzeri İran sınırı için de inşa edilecek.

Bölücü terör örgütü PKK'nın İran’ın Türkiye sınırında Makü, Dambat, Navur, Kotr, Keneresh ve Şehidan kampları var. Bu kamplarda da 800 ila 1000 arasında terörist bulunuyor. Türkiye'ye bu kamplardan girip eylem yapıp, geri çıkan teröristlerin önü artık kesilecek.

Bu çerçevede, Ağrı-Iğdır sınırının 70 kilometresi duvarla, kalan kısmı ise kule ve demir tel örgülerle kapatılacak. Sınır boydan boya ışıklandırılacak.

Terör örgütlerine karşı bir önlem de Tunceli-Elazığ karayolu için olacak. Buna göre, 140 kilometrelik karayoluna yerleştirilecek kameralarla 24 saat izleme yapılacak.

PKK geçişlerini önlemek hedefiyle sınıra örülen duvarı yanlış bulmayan uzmanlar terörle mücadelede Ankara Tahran işbirliğinin önemine vurgu yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

# iran # pkk # Elazığ # tunceli # önlem # duvar