Hükümetten önemli açıklama: Yanlışlar düzelecek, liste yeniden YÖK'e gidecek

OHAL kararnamesiyle 330 akademisyenin ihraç edilmesine gelen tepkiler AKP'yi harekete geçirdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, listenin yeniden incelenmesi için Yükseköğretim Kurulu'na geri gönderileceğini açıkladı. CHP de akademisyenler için kolları sıvadı. Önce göreve geri dönmeleri için, olmazsa akademisyenlere yeni iş alanı açılacak

Hükümetten önemli açıklama: Yanlışlar düzelecek, liste yeniden YÖK'e gidecek

Resmi Gazete yayımlanan 686 sayılı Olağanüstü Hal kararnamesiyle 330 akademisyenin ihraç edilmesine tepkiler büyüdü. Hükümet harekete geçti.

İhraç listesi yeniden değerlendirmek ve incelenmek üzere Yükseköğretim Kurulu YÖK'e geri gönderilecek.

Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptı. Canikli, listenin YÖK tarafından hazırlandığını, akademisyenlerle ilgili kararlar konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ve bunları düzeltme yoluna gittiklerini söyledi.

CHP'de akademisyenlerin yaşadığı mağduriyeti gidermek için kolları sıvadı. öncelikle akademisyenlerin görevlerine iadeleri için çaba harcanacak. Sonuç alınamazsa akademisyenlere iş bulunması için düğmeye basılacak.

Bu kapsamda akademisyenlerin, CHP'li belediyelerde danışman veya farklı bir statüde işe yerleştirilmelerinin mevzuata uygun olup olmadığı incelenecek. İhraç edildikleri için mevzuata uymazsa, akademisyenler için bağımsız akademilerin, düşünce kuruluşlarının veya kamuoyu araştırma şirketlerinin kurulması sağlanacak.

Akademisyenlerin kuracağı bu kuruluşlardan CHP’li belediyeler hizmet alacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # hükümet # OHAL kararnamesi # başbakan yardımcısı nurettin canikli