Diren Marmara ADK, üniversiteler seninle!

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün rektörlük tarafından 29 Ekim çalışmaları yürüttükleri gerekçesiyle kapatılması üzerine, İstanbul'daki üniversitelerin öğrenci kulüpleri ortak basın açıklaması düzenleyerek Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'ne destek mesajı gönderdi.

Diren Marmara ADK, üniversiteler seninle!

Değerli basın mensupları, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün kapatılmasına yönelik İstanbul'daki üniversitelerde bulunan başta Atatürkçü Düşünce Kulüpleri olmak üzere öğrenci kulüp ve toplulukları olarak ortak basın açıklamamıza hoşgeldiniz.

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübünün 2 hafta önce herhangi bir yazılı belge olmaksızın keyfi bir uygulama ile kapatıldığı kulüp başkanı ve yöneticilerine üniversite tarafından bildirilmiştir. Başlangıçta kapatılması için evrak eksikliği gerekçe gösterilirken, sonrasında ise esas nedenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında yürütülen kulüp faaliyetleri olduğu ortaya çıkmıştır.

Üniversitelerde Atatürkçü olmak mı yasaklanmaktadır? Cumhuriyetin bilim yuvaları, aydınlanma kaleleri olan üniversiteler badem bıyıklı rektörlere teslim edilmektedir. Bugün Türkiye'de doğusundan batısına üniversiteler AKP baskısını üzerinde hissetmektedir. Üniversitelerde bilim yok olmuştur, eğitim yapılamaz hale gelmiştir. Kızlı erkekli söylem ve yaptırımlarla öğrencinin evine kadar girilmiş sosyal yaşamına dahi müdahaleler gelmiştir. Badem bıyıklı Rektörler üniversitede sanata, sosyal yaşama , her türlü faaliyete set çekmektedir. Üniversitelerde sosyal yaşam, öğrenci kulüpleri fiilen bitirilme noktasına getirilmeye çalışılmaktadır. Kulüplere ödenek ayrilmamakta, izin ve salon verilmemektedir. Bugün okulunda afiş asan öğrenciye soruşturma açılmaktadır.

Bu baskı ve hukuksuzluklar AKP iktidarının gençlikten ne kadar korktuğunu göstermektedir. Korkmakta da haklıdırlar. Türk gençliği baskıcı iktidarları deviren hareketlerde en önde olmuş, halka güven ve cesaret vermiştir. Türk gençliği görevini Mustafa Kemal' in Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku'ndan almıştır. Haziran ayaklanmasinda gençliğin gücünü ve mücadele azmini, Ulus Meydanı'nda, İstiklal Caddesi'nde 29 Ekim, 19 Mayıslarda on binlerce gencin Türkiye için umut olduğunu ve kararlılığını gördük. Türk gençliği yılmadan, yorulmadan bugün yine en ön cephededir. İşte bu yüzdendir ki AKP' nin hedefi gençlik ve universiteler olmuştur.

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nün kapatılmasına karşı İstanbul'daki öğrenci kulüpleri olarak 5 Aralık 2013 Perşembe günü Saat 11.30'da Göztepe Kampüsü Yemekhanesi önünde buluşuyoruz. Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üzerine yapılmaya çalışılan bu durum tüm öğrenci kulüpleri nezdindedir.

Marmara Üniversitesi' nde kulübümüzü kapattirmayacagiz!

Üniversitelerde Atatürk'ü yasaklatmayacagiz!

Atatürk gençliği görev başında!

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Yıldız Teknik Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, MSGSÜ Atatürkçü Düşünce Kulübü, İstanbul Tıp Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ADK, ITF HalkçıSağlık Kulübü, Istanbul Üniversitesi Halkçı Hukuk Kulübü, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Ayraç Edebiyat Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Ekonomi Politik Topluluğu, İTÜ Edebiyat Kulübü, İTÜ Uygarlık Tarihi Kulübü, Yeditepe Üniversitesi Halkçı Hukuk Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Kültür Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Bilgi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Galatasaray Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü

Öğrenci Kulüpleri adına,

İstanbul Tıp Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Yağmur Eltemur

ulusalkanal.com.tr

# üniversite # ADK # marmara