Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''ABD, Suriye ve Irak'tan çıkmalıdır''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Amerikan CBS kanalı ile yaptığı röportajın tamamı yayınlandı. ABD’nin Suriye ve Irak’tan çıkması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, terör örgütü PKK/YPG’ye verilen silah desteğini de anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''ABD, Suriye ve Irak'tan çıkmalıdır''

Amerikan CBS televizyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile New York’ta yaptığı mülakatının tamamını yayınladı. “Türkiye Cumhurbaşkanı meydan okuyor” manşetiyle yayımlanan röportajda Erdoğan, ikili ilişkiler, Suriye, Irak ve PKK konularında ABD’ye sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin, Suriye ve Irak’tan çıkması gerektiğini vurguladı. ABD’nin Afganistan’daki varlığını örnek gösterdi; “bölge 20 yılda, her geçen gün kan kaybetti” dedi.

ERDOĞAN: “ABD, SURİYE VE IRAK’TAN ÇIKMALIDIR”

ABD Suriye’den çıkmalıdır, Irak’tan çıkmalıdır; Afganistan’dan çıktığı gibi buralardan da çıkmalıdır. Eğer dünyada biz barışa hizmet etmeyi istiyorsak barış için o bölgelerde kalmanın hiçbir anlamı yok. Bırakalım o bölge halkı, o bölgedeki yönetim kararını kendisi versin.

Erdoğan, ABD’nin Suriye’de teröre verdiği desteği anımsattı. PKK/YPG terör örgütüne tırlar dolusu silah desteği verildiği söyledi. Türkiye ile ilişkiler konusunda Biden yönetimini uyardı.

ERDOĞAN: “ABD TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEMEMELİ”

- Türkiye’ye saldıran terör örgütleri de maalesef Amerika’dan çok ciddi silah, mühimmat desteği aldı. Bu, geçmiş hükümette de aynı şekilde oldu, şu anda da aynı şekilde oluyor. PKK/YPG/PYD terör örgütlerine bu desteklerin verilmemesi gerekir. Amerika, bölgedeki PKK, PYD, YPG gibi terör örgütleriyle beraber mi hareket edecek yoksa NATO’da beraber olduğu dostuyla, Türkiye’yle mi beraber mi hareket edecek? Bunun kararını vermesi lazım.

“KİMDEN, HANGİ SAVUNMA SİSTEMİNİ ALACAĞIMIZA ABD KARIŞAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucunun Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili ABD’nin tutumunu hatırlatması üzerine “Hangi ülkeden ne alacağımıza biz karar veririz” dedi. S-400 tartışmasına noktayı koyan Erdoğan, “Kimse Türkiye'nin kendini savunmasına müdahale edemez” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE AFGANİSTAN UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki gelişmeler ve olası Afgan göçüyle ilgili olarak da, “Amerika orada niçin var? Önce kendisine bu sorunun yanıtını vermeli. Mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk almalı. Bizim kapımız yol geçen hanı değil” ifadelerini kullandı.

# abd # suriye # ırak # cumhurbaşkanı erdoğan # Afganistan # nato # Biden # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # PKKYPG # s400 # Amerikan CBS kanalı # Amerikan CBS