Balyoz komutanlarından mesaj var

Balyoz komutanlarından mesaj var

Balyoz davasında beraat eden komutanlar, "mücaceleye devam" dedi.

Balyoz davasında sahte dijitallerle kumpasın ortaya çıkmasıyla haklarında verilen beraat kararları kesinleşen komutanlar, yazılı bir açıklama yayınladı. Komutanlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" mesajı verdi.

Açıklamada, "değişmez Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sonsuza dek izleyeceğimiz yol, O’nun manevi mirası olarak akıl ve bilimi esas alan çağdaş medeniyet rotasıdır. İhanetin serbest, vatanseverliğin tutsak olduğu bir ülke ayakta kalamaz. Adalet, kumpasçı vatan hainleri ve işbirlikçilerinin yargılanıp hesap vermesiyle sağlanacak" denildi.

Açıklamada "Orgeneral Çetin Doğan ve 6 komutan hakkındaki hukuki süreç tamamlanmadığı için beraat kararlarının buruk karşılandığı" belirtildi. Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın sağlık durumuna dikkat çekerek geçmiş olsun dileğinde bulunan komuntalar; yargılama sürecinde hayatını kaybeden kumpas şehitlerini hatırlattı.

"Kumpas süreçlerinde yaşamlarını yitiren şehitlerimiz Deniz Öğretmen Yarbay Ali Tatar, Deniz Kurmay Albay Berk Erden, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, Emekli Hava İstihbarat Kurmay Albay Ali Tarık Akça, Emekli Personel Albay Halil Yıldız ve Emekli SAT Kıdemli Baçavuş Sadettin Aydın ile yine yaşamlarını yitiren yakınlarımızı rahmetle; aileleri, eş ve çocuklarını minnet ve şükranla anıyoruz."

Açıklamada tertiplere tepki olarak istifa eden eski Genelkurmay Başkanı Işık Orgeneral Koşaner, kuvvet komutanları, eski Donanma Komutanı Ormairal Nusret Güner, Koramiral Atilla Kezek ve Tuğamiral Gündüz Alp Demirus’a teşekkür edildi. Komutanlar, özel görevli mahkemedeki yargılama süresince kendilerini yalnız bırakmayan Silivri Nöbetçi'lerini unutmadı. Açıklamada Balyoz kumpasına karşı gerçeğin sesi olan gazetecilere de teşekkür edildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin hayati ulusal çıkarlarını hedef alan ve en büyük zararı devletimiz ve milletimizin gördüğü ”Asrın İftirası Balyoz Davası”nda 7 arkadaşımız dışında beraat kararı kesinleşmiştir.

Kaybettiğimiz ve başta Tuğamiral Cem Aziz Çakmak olmak üzere kendilerine acil şifalar dilediğimiz çok ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele eden arkadaşlarımızın yanısıra hiçbirimizden farkı olmayan 7 arkadaşımızın mağduriyetinin devam etmesi nedeniyle beraat kararının kesinleşmesini içimiz buruk karşılıyoruz. 7 arkadaşımızla ilgili Yargıtay temyiz sürecinin ve kurgusu aynı olan diğer kumpas davalarının en kısa sürede beraatla sonuçlanmasını bekliyoruz.

Dünyada görülmüş en büyük hukuksuzlardan olan bu siyasi dava Türk adaletinin katledildiği bir insanlık suçu olarak tarihteki yerini almış ve dünyanın öbür ucunda bile yankı bulmuştur. Türkiye’nin bu hukuksuzlukla hesaplaşmadan yoluna devam edemeyeceğine, adaletin ancak bu kumpası kurduran, kuran ve uygulayan vatan hainleri ile birlikte bu insanlık suçuna kayıtsız kalarak onlarla işbirliği yapan sorumluların tarafsız ve bağımsız mahkemelerde evrensel hukuka uygun yargılanarak hesap vermeleri ile yerine geleceğine inanıyor ve bunu talep ediyoruz. Çünkü ihanetin serbest, vatanseverliğin tutsak olduğu bir ülke ayakta kalamaz. İhanetin cezalandırılmasının yanında, yaşanılanların ülkemizde hukukun üstünlüğünün yerleşmesi için bir fırsat olmasını temenni ediyoruz.

Bu karanlık dönemde;

Diğer kurgu kumpas davalarındakiler dahil bu dava süresince yaşamlarını yitiren şehitlerimiz Deniz Öğretmen Yarbay Ali Tatar, Deniz Kurmay Albay Berk Erden, Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, Emekli Hava İstihbarat Kurmay Albay Ali Tarık Akça, Emekli Personel Albay Halil Yıldız ve Emekli SAT Kıdemli Baçavuş Sadettin Aydın ile yine yaşamlarını yitiren yakınlarımızı rahmetle; aileleri, eş ve çocuklarını minnet ve şükranla anıyoruz.

Tüm acılara ve sıkıntılara direnerek bizlere sonsuz destek ve güç veren başta eşlerimiz ve evlatlarımız olmak üzere tüm aile bireylerimize,

Yüreklerini ortaya koyarak korkusuzca bizleri destekleyen Vardiya Bizde Platformu’nun cefakâr üyelerine, Sessiz Çığlık ve Adalet Nöbeti faaliyetlerine destek veren tüm cesur ve yürekli insanlara,

Onurlu ve yürekli avukatlarımıza ve ilklere imza atarak milletimize hukuku hatırlatan Türkiye Barolar Birliği nezdinde özellikle İstanbul ve İzmir Baroları olmak üzere aynı ilkelerle hareket eden diğer Barolara,

TSK mensuplarına karşı yapılan haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalara isyan ederek sorumluluk bilinci ile Genelkurmay Başkanlığı makamından ayrılan Orgeneral Işık Koşaner’e,

şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu dönemin teşhisini çok iyi yapan ve mesleki kariyerinin zirvesi olan Kuvvet Komutanlığına aylar kala yapılan hıyanete daha fazla dayanamayarak Cumhuriyet tarihimizde bir ilk olarak istifa eden, tüm engellemelere rağmen gördüğü gerçekleri, inandığı doğruları, yapılan kumpası sesimiz ve nefesimiz olarak kamuoyuna duyurmaya çalışan, bu saygıdeğer davranışı nedeniyle onur kırıcı yaptırımlara maruz kalan, bununla da yetinilmeyip sözde “Kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçu iddiasıyla hakkında dava açılan, Cumhuriyet Donanmasının onurunu ve ülke menfaatlerini herşeyin üstünde tutan 45. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’e teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, açılan davanın sadece kendisini yücelteceğini ifade ediyoruz.

Aynı dönemde, mesleki kariyerlerinde önleri açık olmasına rağmen istifa ederek masumiyetimizi, haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlikleri yurttaşlarımıza duyurmaya çalışan Koramiral Atilla Kezek ve Tuğamiral Gündüz Alp Demirus’a,

İnsani, ahlaki ve vicdani görevleri gereği bizleri hapishanelerde ziyaret ederek, dünyanın her yerinden mektup yazarak bize ulaşan ve gücümüze güç katan Atatürk ilke ve devrimlerine, demokrasiye, insan haklarına, ifade özgürlüğüne, hukukun üstünlüğüne ve cumhuriyet değerlerine yürekten inanan dostlarımıza, gerçek silah arkadaşlarımıza ve dünyanın her yerindeki yürekli insanlara,

Cesur, gerçekçi yazıları ve yorumlarıyla haksızlık ve hukuksuzluklara karşı çıkan az sayıdaki basın mensubuna,

“Yurtseverlere Özgürlük” diyerek 11 Şubat 2011 gecesinden itibaren Silivri kapılarına dayanarak insanlık suçuna direnen mert ve cesur insanlara, desteklerini esirgemeyen başta bazı Cezaevleri İzleme Komisyonu üyeleri olmak üzere az sayıdaki siyasi parti mensubuna , gençlik teşkilatlarına ve Türkiye’nin her yerinden gelerek Silivri Çadırında nöbet tutan gönüllülere,

Bizleri destekleyen faaliyetlerde ön saflarda yer alan TESUD Başkanı Emekli Hava Pilot Korgeneral Erdoğan Karakuş ve TESUD üyelerine,

Ceza ve tutukevlerinde insana sevgi ve saygıyı esas alan görevlilere,

teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Aziz Türk Milleti emin olsun ki, bizler ettiğimiz yemine sadık kalarak vatanımıza, milletimize, devletimize ve bayrağımıza canımız pahasına hizmet ettik. Üniformamıza asla leke sürdürtmedik.

Değişmez Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sonsuza dek izleyeceğimiz yol, O’nun manevi mirası olarak akıl ve bilimi esas alan çağdaş medeniyet rotasıdır.

Yüce Türk Milletine saygıyla duyururuz.

BALYOZ Davası MAĞDURLARIKamuoyuna Duyurulur

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # balyoz davası # komutanlar