Türkiye'nin hava savunma sistemi giderek güçleniyor

Türkiye, hava savunma ihtiyacını karşılamak amacıyla çok yönlü bir çalışma yürütüyor. Türkiye'nin hava savunması gün geçtikçe güçleniyor. Türk ordusuna entegre edilen yeni sistemlerin testleri başarıyla sonuçlandı.

Türkiye'nin hava savunma sistemi giderek güçleniyor

Türkiye'nin hava savunma sistemi giderek güçleniyor.

Hava ve füze savunma yeteneğinin artmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hisar alçak ve orta irtifa hava savunma füzelerinin atış testleri başarıyla yapıldı.

Hedef Hisar'ın menzilinin artırılması... Ve yerli hava-hava füzelerinin Hisar kapsamında geliştirilen yer sistemlerinde kullanılabilmesi... Projelerde ASELSAN ve ROKETSAN olmak üzere diğer savunma sanayisi firmaları büyük katkı veriyor.

Hava savunma sektörüne yönelik yurt içi imkân ve kabiliyetler kullanılıyor. Bu en önemli stratejik amaçlardan biri...

Hisar Projesi kapsamında da gereksinimler göz önüne bulunduruluyor. Hisar'ın 40 kilometre üzeri menzile çıkarılmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Bir diğer kahraman ise "Korkut"... O da denizleri koruyacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmeye başlanan Korkut sistemi, savaş gemilerinin füzelere karşı korunmasında da kullanılacak. Bu amaçla ön prototip olarak üretilen Korkut-D sistemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının destekleriyle eğitim gemisine entegre edildi. Sistemle yapılan testler, Korkut-D'nin gemileri füzelere karşı korumada kullanılabileceğini ortaya koydu.

Yapılan atışlı test sırasında Korkut-D deniz yüzeyinden yaklaşan hedefi başarıyla imha etti...