TSK'dan önemli açıklama!

Türk Silahlı Kuvvetler'indeki Fethullahçı generaller haberine hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de Genelkurmay'dan sert tepki geldi. Fethullahçı generallerin haber yapılmasına çok üzüldüğünü belirten Gül, "Bu büyük bir sorumsuzluk örneğidir" dedi. Genelkurmay da, haberi dedikodu olarak tanımladı.

TSK'dan önemli açıklama!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Fethullahçı örgütle bağlantılı 40 general ve amiral bulunduğuna ilişkin habere Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

İlk açıklama dün gece Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldı. 2007 yılından beri bine yakın Türk subayının hedef alındığı davalar konusunda sessiz kalan Gül'ün, paralel paşalar haberine aynı gün açıklama yaptı

"Bugün bir gazetede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ve üst rütbeli subaylarıyla ilgili yapılan yayını Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir sorumsuzluk örneği olarak görmüş ve bundan derin üzüntü duymuştur"

Açıklamada, Bölgede olağanüstü koşullar yaşanırken ordu ile ilgili haberlerde titizlik gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu açıklamasından bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Genelkurmay haberin TSK'yı hedef aldığını, hiyerarşi ve disiplin dışı oluşumların teşkilatlanabildiği imajı yaratılmasının üzüntü ile izlendiğini vurgulandı.

7 maddelik açıklamada "haber gerçek dışıdır" ifadesine net bir şekilde yer almadı. Bunun yerine istihbarat makamlarından TSK'ya "paralele paşalar" ile ilgili belge/bilgi ulaşmadığı bilgisi verildi.

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'ya yönelik haberler hakkında hukuki işlem yapıldığını bundan sonra da yapılacağı uyarısında bulundu.

"TSK'nın kurumsal kimliğini ve personelini ilgilendiren her türlü iddia, titizlikle araştırılmakla birlikte somut bilgi ve belgeye dayanmayan kişileri karalamaya matuf haber ve yorum yapan ve bunu kasıtlı olarak medyaya sızdıran kişiler hakkında da hukuki yollara başvurulmuştur ve başvurulmaya devam edilecektir"

Konuyla ilgili bir açıklama da Başbakanlık'tan geldi. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla özel ekip kurulduğu iddiası yalanlandı.

Açıklamada yasa dışı oluşumlarla mücadelenin prosedürünün belli olduğu hatırlatıldı. Başbakanlık açıklamasında, Fethullahçı örgüt ile mücadele vurgusu da yaptı.

"TSK da dâhil olmak üzere resmi kurumlara yönelik her türlü gizli yapılanma girişimleri karşısında neler yapılacağı yasalarla belirlenmiş durumdadır. Devlet kurumlarının bu tür girişimlere karşı hukuk sınırları çerçevesinde gerekli hassasiyeti göstermekte olduğunun dikkate alınması, herhangi bir kuruma ilişkin yanlış algıya yol açılmaması hususunda medya organlarının da daha titiz davranmalarında yarar görülmektedir"

ulusalkanal.com.tr

# tsk # açıklama # iddia # haber # PERSONEL