Gözler 4 Aralık'a çevrildi: Asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Hak-iş ve DİSK ortak hareket kararı aldı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri için gözler 4 Aralık Cuma'ya çevrildi. İlk toplantı öncesi işçi cephesinde hareketlilik yaşandı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK temsilcileri bir araya geldi. Toplantıda işçinin talepleri görüşüldü. Sendikalar görüşme süreci boyunca temasta kalma kararı aldı.

Gözler 4 Aralık'a çevrildi: Asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Hak-iş ve DİSK ortak hareket kararı aldı

7 milyon asgari ücretlinin gözü kulağı 4 Aralık’ta yapılacak asgari ücret görüşmelerinde. İşçi konfederasyonları da ortak hareket etme kararı aldı.

Asgari ücret görüşmelerinde işçiyi Türk-İş, işvereni ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil edecek. Hükümet adına ise Çalışma Bakanlığı masada olacak.

4 Aralık’taki ilk toplantı öncesi işçi tarafında hareketlilik yaşandı. Daha önce kıdem tazminatı ve esnek çalışmaya karşı ortak hareket eden Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret için de bir araya geldi.

Üç işçi konfederasyonun yaptığı görüşmede işçi kesiminin talepleri ele alındı. Görüşmede Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının gidişatına göre üç işçi konfederasyonu yeniden bir araya gelme kararı aldı.

Görüşmelerde işçiyi temsil eden Türk-İş her yıl olduğu gibi bu yıl da masaya bir kişinin bir aylık asgari geçim tutarını hesapladığı rakamı getirecek. Türk İş geçen yıl dönemin açlık sınırı 2 bin 578 liranın altındaki rakamı kabul etmedi. Asgari Ücret Tespit Tutanağı’na imza atmayarak masayı terk etti.

Öte yandan Türk-İş 2018 yılı asgari ücret görüşmelerine asgari ücretle çalışan bir kadın güvenlik işçi getirmişti. Konfederasyon bu yıl da bir farkındalığa imza atacak. Türk-İş bu yıl görüşme heyetine asgari ücretle çalışan engelli bir yurttaşı dahil edecek.

Heyette yer alacak yurttaşın kim olduğu ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından kamuoyuna duyurulacak.

ulusal.com.tr

# türkiye # türkiş # Asgari ücret # disk # sendika # hakiş