Zaman gazetesine Kayyum atandı

F tipi örgütün en önemli yayın organı Zaman Gazetesi kayyuma devredildi. Gazetenin başına Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan, kayyum olarak atandı. Gazete önünde toplanan F tipi örgüt yandaşları kayyumu gazeteye sokmamak için kapıyı zincirledi. Örgütün abileri ve ablaları polis müdahalesi için de hazırlık yaptı. Biber gazlı müdahalesine karşı kapı önüne şemsiyeler yığıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman'a sahip çıktı, "yaşananlar medya özgürlüğüne darbe ve hukuk ihlali" dedi.

Zaman gazetesine Kayyum atandı

F tipi örgütün kumpas makinesi olarak kullandığı Zaman Gazetesi'nin yönetimi artık resmen kayyumlarda.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini değerlendiren 6. Sulh Ceza Mahkemesi, Fethullahçı terör örgütünün amiral gemisi olan Zaman Gazetesi yönetimini kayyuma devretti.

Zaman'ın da bağlı olduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye, Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan atandı.

Kayyum kararının ardından eski yönetim bina kapılarını zincirledi. F tipi örgüt üyeleri ile destekçileri de polis müdahalesi için hazırlık yaptı. Bina girişine biber gazı müdahalesine karşı şemsiyeler yığıldı.

Bina önündeki gruba seslenen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici, "kararın bir tehdit olduğunu" savundu.

PKK kuruğundaki gazetelerden de Zaman Gazetesi'ne destek geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da F itpi Zaman Gazetesi'ne destek açıklaması yaptı. Kararın hukuk ihlali olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, medya özgürlüğüne darbe vurulduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# zaman gazetesi # kayyum