Operasyon başladı: Bölücü terör örgütünün alanı daralıyor

Bölücü terör örgütü PKK için çember daraldı. Bitlis'te "Yıldırım-16 Sehi Ormanları Operasyonu" başlatıldı. Operasyonda 2 bin 571 personel görev alıyor.

Operasyon başladı: Bölücü terör örgütünün alanı daralıyor

15 ayrı noktada devam eden Yıldırım Operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te 2 bin 571 personelin katılımıyla "Yıldırım-16 Sehi Ormanları Operasyonu"nun başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada PKK'nın kış üslenmesini gerçekleştiremediği, hareket kabiliyetinin daraldığını, ülke içinde iletişiminin ortadan kalktığını vurgulandı. Yıldırım operasyonlarında terör örgütünün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve yurt içindeki terörist varlığını tamamen bitirmek için operasyonların başlatıldığı belirtildi.

Operasyonda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 2 bin 571 personel görev alıyor.

Yurt genelinde 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan ''Yıldırım Operasyonları'' kapsamında bugüne kadar toplam 148 terörist etkisiz hale getirildi. 77 işbirlikçi yakalandı, 455 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bakanlık, Yıldırım Operasyonları'nın, halkın desteği ile inançlı ve kararlı olarak başarı ile devam ettiğini belirtti.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # terör operasyonu # pkk ile mücadele # Yıldırım Operasyonları # içişleri bakanlığı açıklama