Esnaftan tam kapanmada destek talebi

Esnaf ve sanatkarlar, tam kapanma kararının ardından taleplerini 12 maddede sıraladı. Salgın süresince tüm vergilerden muaf olmak isteyen işletme sahipleri, tüm borçların faizsiz olarak ertelenmesini talep etti. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletilerek, yeni başvurulara imkân tanınması önerildi.

Esnaftan tam kapanmada destek talebi

Yaklaşık 20 gün sürecek tam kapanma kararının ardından esnaf ve sanatkarlar beklentilerini 12 maddede kamuoyu ile paylaştı.

Açıklama Türkiye Esnaf Ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den geldi. Palandöken, esnaf ve sanatkarların salgın süresince tüm vergilerden muaf tutulmasını istedi.

Ödenmemiş vergi, kredi ve diğer tüm borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini talep eden Palandöken, SGK primlerinin de devlet tarafından karşılanmasını önerdi.

Tam kapanmanın ardından esnaf ve sanatkarların destek beklentileri:

• Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdilerinin geçici olarak devletimizce finanse edilmesi,

• Tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi,

• Yapılandırması bozulanlar için yeni yapılandırma sağlanması,

• Ticari araçların kullandığı akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV indirimi sağlanması,

• Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar desteklerin sürdürülmesi de yer aldı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletilerek, yeni başvurulara imkan tanınmasını da talep etti. Ayrıca esnaf ve sanatkârlar ile yanlarında çalışanların Kovid• 19 aşısında öncelikli gruba dahil edilmesini savundu.

# destek # vatandaş # sgk # Devlet # esnaf # kdv # doğal gaz # finans # kapanma # tam kapanma # TESK # bendevi palandöken # Palandöken # ekonomik destek