CHP'den 15 Temmuz'dan bir gün önce Pentagon'a ziyaret

CHP'nin 15 Temmuz sürecinde Amerika Birleşik Devletleri'nde gizemli temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. CHP'nin ABD temsilcisi Fazlı Yurter Özcan darbe girişiminden 1 gün önce Pentagon'da görüşmeler yaptı. Darbe girişimi sonrasında da devam eden görüşmelerde Özcan'ın listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum bulunuyor.

CHP'den 15 Temmuz'dan bir gün önce Pentagon'a ziyaret

CHP'nin, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yoğun bir görüşme trafiğine imza attığı ortaya çıktı.

Arap medya ve araştırma sitesi "Sasapost" bu resmi belgeler üzerinden "Washington'a Hac" isimli bir rapor yayınladı. Raporun, Türkiye bölümündeki başlıklardan biri "CHP'nin Washington'daki lobi" faaliyetleri oldu.

Raporda yer alan resmi belgelere göre, CHP'nin ABD'deki resmi Temsilcisi Fazlı Yurter Özcan, lobi faaliyetleri kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında dikkat çekici bir görüşme trafiğine imza attı.

Yeni Şafak'ın haberine göre Özcan, darbe girişiminden önce ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de terörle mücadele ve iç politika dosyası üzerinde çalışan Kidnard Raymond ile bir araya geldi. CHP Temsilcisi, darbe girişiminden bir gün önceyse Amerikan Savunma Bakanlığı'nda sır bir görüşme gerçekleşti. Özcan'ın bu ziyarette kiminle, hangi konuda görüştüğü merak konusu.

CHP Temsilcisi Özcan’ın görüşme trafiği darbe sonrası Ağustos ayında da devam etti. Gün gün açıklanan görüşme listesinde darbe destekçilerinden, CIA uzantılı sözde sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda isim ve kurum yer aldı.

Bunlar arasında,

• Türkiye'deki birçok muhalif basın yayın organını fonladığı bilinen Ulusal Demokrasi Vakfı'ndan Richard Kraemer…

• Dünyadaki tüm Yahudi teşkilatlarının "Çatı Örgütü" olan Bnai Brith'in Başkan Yardımcısı Dan Mariaschin…

• ABD-İsrail ilişkilerine yön veren Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi…

• Darbe girişimini önceden bildiği iddia edilen dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Danışmanı Anna Adeola Makanju…

• FETÖ'nün ABD'deki en tanıdık lobicilerinden biri olan CIA'nın psikolojik savaş elemanı Michael Rubin….

• Ve darbe gecesi 15 kişilik ekibi ile Türkiye’de bulunan Henri Barkey….

Yeni Şafak'ın görüşmelerle ilgili haberine CHP Temsilcisi Yurter Özcan'dan da yanıt geldi. Görüşmeleri yalanlamayan Özcan, “ABD’de birçok kurumda görev devir teslimleri Temmuz başında olur. Ben de Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’da Türkiye masasına atanan yetkililer ile tanışmak için ziyaretlerde bulundum.” dedi.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # ziyaret # Amerika Birleşik Devletleri # pentagon # 15 Temmuz darbe girişimi # darbe # darbe gecesi # chp fetö # yeni şafak # FETÖ ABD # ABD FETÖ # 15 temmuz darbe # ABD CHP # ABDİsrail # CHP ABD # FETÖ CHP # Kılıçdaroğlu FETÖ