Murat Özenalp'i anmaya izin verilmedi

Murat Özenalp'i anmaya izin verilmedi

Balyoz davasının mağduru Albay Murat Özenalp'in ailesine bir balyozda TSK ve MSB' dan geldi

26 Nisan 2014 tarihinde tutuklu olduğu Mamak Askeri Ceza ve Tutukevi'nde açık görüş esnasında, kızı Duru ile oynarken beyin kanaması geçiren ve 1 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Albay Murat Özenalp'in ailesi Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) aracılığı ile Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Müracaatın kapsamı, ölümünün birinci yılı olan 1 Mayıs 2015 Cuma günü Mamak'ta, Özenalp'in beyin kanaması geçirerek düştüğü yere eşi, annesi, ve bir kaç aile yakını tarafından çıçek bırakma ve anma talebiydi. Ancak bu talep her iki kurum tarafındanda kabul edilmedi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Murat Özenalp'in eşi Sema Özenalp "Bizim isteğimiz insani bir talepti, eşim vefat ettikten sonra Mamak'a çok gitmek istedim ama o acı olayı yaşamamak ve silah arkadaşlarınada yaşatmamak için gidemedim. Eşimin vefatının birinci yıl dönümünde böyle bir anma yapmak istedik ama malesef kabul edilmedi. Anadolu 4. Ağır Ceza mahkemesince Balyoz davasının tüm sanıklar için beraatle sonuçlanmasından sonra Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada 'beraat eden TSK mensuplarının ve ailelerinin sevincinin yürekten paylaşıldığı ve mutlu günler temenni edildiği' ifade edilmişti. Bu süreçte hayatını kaybeden ve suçsuzluğu mahkeme kararıyla teyit edilmiş şehitlerimiz hakkında tek kelime söylenmemişti. Buda bizleri çok üzmüştü. Mamak'ta yapacağımız anmaya izin verilmemeside bizleri üzdü. Ama bizler bu davalar süresince, bu davalardan dolayı vefat eden kahramanları anmaya, unutmamaya ve unnutturmamaya devam edeceğiz" dedi.

Buarada, Albay Murat Özenalp, ölümünün birinci yıl dönümü olan 1 Mayıs 2015 Cuma günü saat 12 : 00 da Karşıyaka Mezarlığı'nda (kapı 5, u 10) kabri başında ailesi, silah arkadaşları ve sevenleri tarafından anılacak.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr