Ahmet Altan tutuklandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alınan Ahmet Altan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. FETÖ üyeliği ve darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan Altan'ın , Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davalarda örgüt talimatıyla haberler yaptığı da belirlendi. Ahmet Altan'a ayrıca "milli orduyu tasfiye ederek, ordu içinde FETÖ'cülere yer açmak" suçlaması da yapıldı

Ahmet Altan tutuklandı

Türkiye'yi hedef alan kumpas davalarında görev alan Ahmet Altan, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kardeşi Mehmet Altan ile birlikte gözaltına alındıktan sonra adli kontrol talebiyle serbest bırakılan Altan, için savcı itiraz geldi.

Ahmet Altan'ın kaçma şüphesinin olduğunu belirten savcı, mahkemeden tutuklama talep etti. Talebi görüşen mahkeme, Ahmet Altan'ın FETÖ üyeliği ve darbeye teşebbüs suçlamasından yakalanmasına karar verdi.

Mahkeme yakalama gerekçesinde, Altan'ın “Genel yayın yönetmeni olduğu dönemde kamuoyunda Balyoz Darbe planı olarak bilinen davaya ilişkin belgelerin Taraf gazetesinde yayınlanması nedeniyle “devletin güvenliğine ilişkin gizli belge bulundurmak” suçundan hakkında kamu davası açıldığını biligisine de yer verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca şüphelinin genel yayın yönetmeni olduğu Taraf gazetesinin, FETÖ silahlı terör örgütünün amaçlarını gerçekleştirmek, kamuoyu oluşturmak amacıyla yayın hayatına başladığı ve gazetede örgütün emir talimatları doğrultusunda haberlere yer verildiğini belirledi.

Ahmet Altan'ın Balyoz, Ergenekon gibi kumpas davaları haberleştirdiği ve bu haberlerle milli ordunun tasfiye edilerek yerine FETÖ'cülerin getirilmesi suçuna da katıldığı da yakalama gerkçesinde yer aldı.

Şişli'de gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan gibi "FETÖ üyeliği ve darbeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları sürecinde Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın yönetmenliğini yapan Ahmet Altan, Atatürkçü ve yurtsever komutanlar ile vatansever isimler hakkında "Balyoz Hareket Planı", "Fatih Camii bombalanacaktı", "AKP ve Gülen'i bitirme planı", "Kendi jetimizi düşürecektik" ve "Teşekkürler Zekeriya Öz" gibi manşetlere yer vermişti.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # tutuklama # Ahmet Altan