ODTÜ'ye destek

ODTÜ'nün maruz kaldığı polis şiddeti ve Büyükşehir Belediyesi baskısı karşında Galatasaray Üniversitesi'nden dayanışma mesajı geldi. Üniversite Meclisi'nden yapılan açıklamada "ODTÜ arazisine ve mensuplarına yapılan bu çirkin ve hukuksuz saldırıyı kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.

ODTÜ'ye destek

Galatasaray Üniversitesi Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne dayanışma mesajı yolladı. Üniversite Meclisi, yol yapımı nedeniyle ODTÜ ormanındaki ağaçların kesilmesini kınadı.

Galatasaray Üniversitesi Meclisi olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 18 Ekim 2013 Cuma gecesi habersiz ve izinsiz olarak ODTÜ yerleşkesine girmesiyle başlayan ve yaklaşık 3000 ağacın kesilmesiyle devam eden süreci kınıyoruz.

Üniversite Meclisi'nden yapılan açıklamada yol yapımı üzerinden üniversite özerkliğinin hedef alındığı vurrgulandı.

Galatasaray Üniversitesi Meclisi olarak ODTÜ arazisine ve mensuplarına yapılan bu çirkin ve hukuksuz saldırıyı kınarken, bu saldırıyı sadece ODTÜ’ye karşı yapılmış bir saldırı olarak degil, üniversite olgusunun kendisine, özerkliğine, ve kent hakkı talep eden yurttaş hareketlerine karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.

Galatasaray üniversitesi açıklamasında ODTÜ'ye yönelik siyasi baskısıya tepki gösterildi.

Seçilmiş ve atanmışların, devlet yetki ve gücüyle, evrensel hukuk ve anayasa tarafından güvence altına alınmış haklarını ihlal pahasına, vatandaşlarına ve yaşam alanlarına zarar vermesi kesinlikle kabul edilemez. ODTÜ mensupları ile dayanışma içinde oldugumuzu bildirir, GSÜ Meclisi olarak ODTÜ bileşenlerinin haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı kamuoyuna ilan ederiz.

ulusalkanal.com.tr

# odtü # açıklama # Galatasaray Üniversitesi