AKP’liler gazeteciyi darp etti

Kilis’te gazetecilik yapan Lokman Happani, AKP üyeleri tarafından darp edildiği gerekçesiyle AKP Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ve bazı üyeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AKP’liler gazeteciyi darp etti

Happani suç duyurusunda, 13 Temmuz’da katıldığı bir iftar yemeğinde aynı masada oturan AKP İl Başkanı İzzet Toprak’ın kendisini kastederek, “Lokman bu masadan gidecek” dediğini anlattı. Masadan kaltığını ve iftardan sonra gazete bürosuna gittiğini belirten Happani, gece AKP İl Başkanının şoförü B.B’nin kendisini arayarak görüşmek istediğini, bunun üzerine “İzzet Toprak ile ilgili ise görüşmeyelim” dediğini belirtti.

Happani bu konuşmanın ardından aynı gece B.B isimli şahısın dışarıda yanına geldiğini ve tekrar görüşmek istediğini anlattı. Happani, görüşme bitiminde aralarında M.Y isimli şahsın da bulunduğu 3 kişinin saldırısına uğradığını söyledi. Happani mal ve can güvenliğinin bulunmadığını belirterek koruma talep etti.

Happani savcılığa verdiği ifade şunları söyledi: “Fotoğraf makinem ve telefonum hasar gördü. Olaya bölgedeki polis ekipleri müdahale etti. Mobese kameraları kaydetti. Bana saldıran şahışlar ve il başkanı İzzet Toprak’tan şikayetçi olmak için karakola gittim. Karokol önünde H.M.C, O.A ve AKP’de çeşitli görevlerde bulunan kişiler vardı. O.A beni görünce koşarak yanıma geldi ve kolumu tutarak, ‘ Karakola girmeyeceksin ifade vermeyeceksin’ dedi. Karakol önünde yine bana saldırdılar. Polis müdahale etti. Karakol önündeki mobese kayıtlarının incelenmesini istiyorum. Bana saldıran, tehdit ve hakaret eden, İzzet Toprak, H.M.C, O.A, B.B, M.Y’den şikayetçiyim.”

Aydınlık

# kilis # aydınlık # Antep