İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Düğümü YSK çözecek

İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar karşılıklı açıklamalarla sürüyor. AKP, İstanbul'un bütün ilçelerinde oyların yeniden sayılmasını istiyor. CHP ise bu talebe ilişkin yeterli gerekçe olmadığı görüşünde. Düğümü ise YSK çözecek.

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin İstanbul bölümüne ilişkin tartışmalar sürüyor.

AKP, bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla 38 ilçede oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu nezdinde Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Tartışmalara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'un neredeyse tamamında usulsüzlük yapıldığını öne sürdü.

Erdoğan'ın açıklamalarına muhalefetten yanıt gecikmedi. Başta İstanbul olmak üzere diğer bölgelerdeki seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi. İki görüşme sonrası ortak basın düzenledi.

Yeniden sayım taleplerine tepki gösteren iki lider de İstanbul'daki seçim sonuçlarının artık karara bağlanması gerektiğini söyledi.

Tartışmalar sürerken seçim takvimi de işliyor.

Seçim sonuçlarına itirazlar için Yüksek Seçim Kurulu'nun 6 günlük mesaisi 8 Nisan itibariyle başladı.

YSK, 8, 9 ve 10 Nisan tarihlerinde başvuruları kabul edecek. 11, 12 ve 13 Nisan saat 17'de ise itirazları karara bağlayacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği kararlar nihai sonuç olacak.

ulusal.com.tr

# istanbul # ysk