İdlib için kritik ziyaret

Bölgede sıcak günler yaşanırken, Ankara'da da görüşme trafiği hızlandı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'yi ziyaret etti. Jaffrey, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya geldi. Çavuşoğlu ayrıca Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de telefonda görüştü.

İdlib'te sıcak günler yaşanıyor. 7 Eylül'deki Türkiye-Rusya-İran zirvesi öncesi Ankara önemli bir konuğu ağırladı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti. Görüşme basına kapalı yapıldı. Toplantıya ilişkin bilgiyi ise Türk Dışişleri kaynakları verdi. İkili Suriye'de başta İdlib olmak üzere yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Özel temsilci Jeffrey ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bir araya geldi. Akar, Jeffrey ile Milli Savunma Bakanlığı'ndaki makamında görüştü. Görüşmede, Suriye'de son dönemdeki gelişmeler ele alınırken, terör örgütü PKK/PYD'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık ifade edildi. Ayrıca; Türkiye'nin güvenlik için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği ve bölücü terör örgütünün bölgeyi tamamen terk etmesinin gerekliliği vurgulandı.

Öte yandan görüşme trafiği öncesi Washington-Ankara hattında telefon diplomasisi de yaşandı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu telefonda görüştü. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, iki bakanın Suriye, Brunson ve ikili ilişkileri ele aldığını bildirdi.

ulusal.com.tr

# ankara # idlib # surie # jeffrey