''Talimatı ben verdim'' diyen Davutoğlu, ağız değiştirdi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nun sorularına 71 sayfalık mektupla yanıt verdi. Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili "Talimatını verdiğim angajman kuralları Rusya dâhil hiçbir ülkeyi hedef almamıştır" dedi. Fethullah Gülen ile görüşmesini Erdoğan'ın izniyle yaptığını söyleyen Davutoğlu, darshanelerin kapatılması konusunun gündeme gelmesiyle pandoranın kutusunun açıldığını söyledi.

''Talimatı ben verdim'' diyen Davutoğlu, ağız değiştirdi

Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaptığı açıklamada "emri ben verdim" demişti. 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nda ise ağız değiştirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, komisyonun sorularına 71 sayfalık ifadeyle yanıt verdi. Eski başbakan, Rus uçağının düşürülmesi olayına ilişkin "Talimatını verdiğim angajman kuralları Rusya dâhil hiçbir ülkeyi hedef almamıştır" dedi.

Yanıtlarıyla, "tarihe bir not düşmeyi" amaçladığını belirten Davutoğlu, 2013'te Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın izni ve bilgisiyle gerçekleştirdiğini vurguladı.

Davutoğlu, 7 Şubat 2012'de MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması girişimden sonraki kritik eşiğin ise, dersanelerin kapatılması olduğunu ifade etti. Dersanelerin kapatılmasıyla da "pandoranın kutusunun açıldığını" belirtti.

Ahmet Davutoğlu mektubunda "7 Şubat, örgütün kışkırtıcı bir rol oynamış olduğunu sonradan öğrendiğimiz Gezi eylemleri, 17-25 Aralık operasyonları ve nihayetinde 15 Temmuz’daki hâin darbe girişiminde tereddütsüz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında ve yakınında bulundum" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# Davutoğlu # 15 Temmuz darbe girişimi