Çiçek, tartışma hakkında konuştu

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, HSYK tartışmasıyla ilgili konuştu. Çiçek, "Anayasa'nın çıkardığı sıkıntıları kanun değişiklikleriyle tek başına bertaraf etme imkanı yok. HSYK ile ilgili tartışmalarda biz bunu görüyoruz" dedi. Çiçek, Uzlaşma Komisyonu'nun uzlaştığı HSYK ile ilgili maddeye dikkat çekti.

Çiçek, tartışma hakkında konuştu

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, HSYK düzenlemesiyle ilgili konuştu. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu yönetimini kabul eden Çiçek, konuyu anayasaya getirdi.

Çiçek, "Anayasa'nın çıkardığı sıkıntıları kanun değişiklikleriyle tek başına bertaraf etme imkanı yok. HSYK ile ilgili tartışmalarda biz bunu görüyoruz" dedi.

HSYK konusunda Uzlaşma Komisyonu'nda görüşüldüğünü hatırlatan Çiçek, "Keşke o varılan mutabakatın hayata geçmesi mümkün olabilseydi" diye konuştu.

Cemil Çiçek, "Dört siyasi partinin Uzlaşma Komisyonunda yüzde 98 mutabık kaldığı bir metin vardı. Bunun üzerine biraz daha çalışarak bu işi Anayasa değişikliği yaparak ortadan kaldırmak, sorunu kalıcı bir şekilde çözmek imkanı vardı. Henüz bu fırsat geçmiş değil" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa # cemil çiçek # hsyk # uzlaşma komisyonu