İran ile Türkiye, PKK'ya karşı ortak operasyon yapacak

Bölücü terör örgütü PKK, İran ve Türkiye'nin kıskacı altında. 2 ülke arasında PKK'ya karşı ortak operasyon için çalışıyor. Operasyon sinyali veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüşmeler hakkında konuştu. Türkiye'nin tezini açıkladı

Büyük darbe alan ancak ABD desteğiyle Kandil'de varlığını sürdüren PKK, İran, Türkiye ve Irak için büyük tehlike. Ortak operasyon devletlerin elini daha da güçlendirecek. Türkiye 2 yıl önce İran ordusuyla ortak istihbarat paylaşımı yapmış, Asos bölgesindeki PKK'lılar vurulmuştu.

İran ve Türkiye şimdi daha güçlü benzer adımları atıyor. 2 ülke arasında 4. ortak çalışma grubu geçen hafta Ankara'da toplandı. İçişleri düzeyinde yapılan görüşmelere İran ve Türkiye tarafından komutanlar da katıldı.

Kaçakcılık, ticaret, göç konularının ele alındığı toplantıda en dikkat çeken nokta terörle mücadeleydi. Basına kapalı yapılan toplantının ayrıntılarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk kez açıkladı.

1990'lı yıllarda İran ve Türkiye PKK'yı kıskaca almış. İran tarafı sıradağlardan oluşan Kandil'e top atışı yapmıştı.

Ankara, Kandil'i temizlemek için Tahran'dan öncelikle sınırları kapatmasını, terörist geçişleri önlenmesini ve istihbarat paylaşmasını istiyor. İran da zaman zaman PKK'nın ülkedeki kanadı PJAK'a karşı operasyon düzenliyor. Gözler şimdi 2 ülkenin atacağı adımlarda.

ulusal.com.tr

# türkiye # iran # pkk