Yeni büyükelçiler kararnamesi yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı yaz kararnamesiyle 1999 yılında Türk vatandaşlığı düşen Merve Kavakçı'yı, Malezya Büyükelçisi olarak atadı. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ise yerine Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Gün getirildi

Yeni büyükelçiler kararnamesi yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yaz büyükelçiler kararnamesiyle dikkat çeken atamalar yaptı.

Kararnameyle AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın kardeşi Merve Kavakçı Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a büyükelçi oldu. Merve Kavakçı, 1999 yılında Türk vatandaşlığı düşmüş, 2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden Türk vatandaşlığına kabul edilmişti. Kavakçı'nın eşi Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Cihangir İslam FETÖ soruşturmaları kapsamında kararnameyle ihraç edilmişti.

Feridun Sinirlioğlu'nun görev yaptığı Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğine de Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Ahmet Gün getirildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'ya Murat Mercan, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya Hasan Ulusoy ve Pakistan'ın başkenti İslamabad'a Mustafa Yurdakul büyükelçi olarak atandı.

Bu isimlerin yanı sıra kararnameyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Akif Oktay, Bolivya'nın başkenti La Paz'da Serap Özcoşkun, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de ise Ceren Yazgan büyükelçi olarak görevlendirildi.

Yeni büyükelçilere görevleri bizzat Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından telefonla arayarak tebliğ edildi.

ulusal.com.tr

# Kuala Lumpur # merve kavakçı