Erzurum'un pekmezli baklavası tescillendi

Erzurum'un eşsiz lezzetlerinden "pekmezli baklava" coğrafi işaret aldı. Bu baklavayı diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik tatlandırma yöntemi. İçinde şeker bulunmuyor. Sadece yörede yetişen dutlardan elde edilen pekmez kullanılıyor.

Erzurum'un pekmezli baklavası tescillendi

Erzurum’un eşsizlezzetlerinden "pekmezli baklava" coğrafi işaret aldı.

Erzurum Ticaret Borsası tarafından, Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan tescil başvurusu sonuçlandı. Çok sayıda coğrafi işaretli yöresel lezzeti bulunan kentin pekmezli baklavası da tescillendi.

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, tescil belgesinin istihdamı etkilediğini ve markalaşma yolunda kente ciddi değer katacağını söyledi.

Kentte pekmezli baklavanın ilk üretimi 1950’li yıllarda yapıldı. Bu eşsiz lezzet, olabildiğince ince ve elde açılan yufkaların arasına Antep fıstığı, ceviz içi ve dut pekmezi ilave edilerek yapılıyor. Rulo şeklinde sarılıp, dilimlenerek pişiriliyor.

Bu baklavayı diğerlerinden ayırt eden en önemli özellik ise tatlandırma yöntemi. Erzurum pekmezli baklavasında şeker bulunmuyor. Sadece yörede yetişen dutlardan üretilen dut pekmezi kullanılıyor.

# erzurum # Erzurum Ticaret Borsası # lezzet # eşsiz # coğrafi # antep fıstığı # dut pekmezi # marka