Ege ve Marmara'da büyük depremler! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi

Marmara ve Ege'de hissedilen büyük bir deprem oldu. Deprem; İzmir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, Aydın hissedildi. Depremin büyüklüğünün 6 olduğu açıklandı. Karaburun'da 4,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. En büyüğü 4,9 olan 20 artçı sarsıntı yaşandı. AFAD verilerine göre, saat 17.19'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Saat 18.24'te Ege Denizi'nin 10 kilometre derinliğinde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.

Ege ve Marmara'da büyük depremler! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi

Merkez üssü Ege Denizi olan deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 6, AFAD ise 6,2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Deprem 15 ile 20 saniye arasında sürdü. Vatandaşlar panikle sokağa fırladı. Depremin çok uzun sürdüğünü ifade edenler evlerine girmekten korkuyor. Telefon hatlarında da kısa süreli aksamalar oldu.

Marmara ve Ege bölgesinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'ne göre, depremin büyüklüğü 6, AFAD'a göre ise deprem 6.2 büyüklüğünde.

ÇOK SAYIDA DEPREM OLDU

Karaburun'da 15.31'de ve 15.35'te 4,9'er büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Depremlerin derinliklerinin sırasıyla 7 ve 4,78 kilometre olduğu açıklandı. Saat 15.47 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. En büyüğü 4,9 olan 20 artçı sarsıntı yaşandı. AFAD verilerine göre, saat 17.19'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Saat 18.24'te Ege Denizi'nin 10 kilometre derinliğinde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu.

AFAD, depremin merkez üssünün İzmir'in Karaburun ilçesi olduğunu açıkladı.

Deprem; İzmir, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, Aydın hissedildi.

Vatandaşlar panikle sokağa fırladı. Depremin çok uzun sürdüğünü ifade edenler evlerine girmekten korkuyor.

AFAD Genel Merkezi'nde kriz masası oluşturulduğu öğrenildi.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti.

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Bize gelen can veya mal kaybı bilgisi şu an için yok." ifadelerini kullandı.

KARABURUN KAYMAKAMI'NDAN AÇIKLAMA

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Ulaşan can kaybı yok. Bulunduğum bina yıkılacak gibi hissettim" dedi.

# deprem # istanbul