Avrupa Türkleri Dayanışma Konseyi, Genel Seçimlere yönelik tercihini ilan etti

Avrupa Türkleri Dayanışma Konseyi, Genel Seçimlere yönelik tercihini ilan etti

Avrupa TürkleriDayanışma Konseyi Genel Seçimlereyönelik tercihiniilan etti.

Konsey'den yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi:

ATDK Türkiye’nin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü, Milletimizin birliğini, Cumhuriyeti ve Atatürk ilke ve devrimlerini savunma ilkelerinde bir araya gelmiş bir platformdur.

Konseyimiz Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği AADDB, Avrupa Cumhuriyet Kadınları Derneği ATCKD, Avrupa Türkiye Gençlik Birliği TGB, Avrupa Karslılar Derneği, Avrupa Talat Paşa Komitesi gibi Avrupa'nın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren federasyon ve örgütlenmelerin yöneticilerinin yanı sıra, Krefeld EKİN, Lübeck TÜRGEM, Stuttgart KULTURTREFF, İngiltere ANADOLU MERKEZİ vb. tek tek eğitim ve kültür derneklerinin yöneticileri ile geçmişte TGD, AABF gibi örgütlenmelerde önemli görevler yapmış çok sayıda vatansever aydın, yazar, gazeteci, diplomat vb. şahsiyetlerin bir araya gelmesiyle oluşmuştur.

ATDK olarak 26.01.2015 günü Frankfurt’ta yaptığımız toplantı sonucunda bir basın açıklaması yaparak, Türkiye’deki siyasi partilere genel seçimlere ilişkin ilkeleri yukarıda belirtilmiş bir güçbirliği çağrısında bulunmuştuk.

Çağrımızda böyle bir güçbirliği gerçekleşmediği takdirde, bu ilkeleri savunduğunu kamuoyuna duyuran ve seçim bildirgesine koyan parti veya partilere destek vereceğimizi duyurmuştuk.

Maalesef özlediğimiz güçbirliğine, siyasi partilerin büyük çoğunluğu itibar etmediler. Şimdi vatanseverlere çağrımız şudur:

İlkelerimize sahip çıkalım, partilerin seçim bildirgelerini önümüze koyalım ve kararımızı verelim. Olgunluk içerisinde, tercihlere saygı duyarak derneklerimizde üyelerimizle bir araya gelerek konuşalım.

İŞTE YANITINI ARADIĞIMIZ SORULAR:

*Atatürk’ü ve ilkelerini açıktan ve samimi olarak kim savunuyor?

*ABD, AB, NATO, IMF’ye karşı bağımsızlığımızı ve ulusal ekonominin güçlendirilmesini kim savunuyor, komşularımızla barış ve işbirliği yönünde kim mücadele veriyor? BOP projesine kim açıkça karşı çıkıyor?

*Vatanımızın bütünlüğünü ve Milletimizin birliğini kim savunuyor? bölücü Anayasa önerilerine kim karşı çıkıyor? Halkın örgütlenme ve

siyasete katılımı için gerici siyasi partiler ve seçim yasasına kim karşı çıkıyor ve mücadele ediyor?

*İşçinin, çiftçinin, emekçinin ve işbirlikçi olmayan sanayici ve tüccarın haklarını kim savunuyor?

*Cumhuriyeti ve laikliği kim özde savunuyor ve başta F tipi olmak üzere tarikatlara karşı Atatürkçü bir tutum izliyor? BDP ambalajlı PKK ile ve gerici AKP ile hangi partiler, işbirliği ve koalisyon yapmam, diyor?

*Kim Hukuku, yargı ve yürütme kadar ulusal egemenliğin vazgeçilmez bir unsuru kabul ediyor ve adaletsizliğe karşı ve özgürlükler için aktif mücadele veriyor?

*Türkiye’ye yönelik planların bir parçası olarak dayatılan ve Avrupa’da yaşayan yurttaşların enselerinde hissettiği emperyalist Ermeni soykırımı yalanına karşı kim mücadele ediyor?

Türkiye’yi iç çatışmalara ve bölünmeye, dışarıda komşularıyla savaşa hızla sürükleyen ve karanlık bir ortaçağ rejimini hedefleyen bu emperyalizmin işbirlikçisi gerici-bölücü ittifakını ancak doğru ilkelere ve programa sahip bir mücadele ile yıkabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendiğimiz gibi mücadelemizin başarısı için, doğru ilkeler ve amaçlar temelinde bir programın arkasında güç toplamak, o yolda inanç ve kararlılıkla yürümek başarının tek güvencesidir.

Avrupa’daki tüm yurttaşlarımızı bu bilinçle mutlaka oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz.

ulusalkanal.com.tr

# ilan etti