Başbakan Yıldırım: İsrail yönetiminin bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. "Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez." diyen Yıldırım "İsrail yönetiminin yanlıştan geri dönmesini beklediklerini" ifade etti

Başbakan Yıldırım: İsrail yönetiminin bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs'te yaşanan Mescid-i Aksa kriziyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Terör, tüm insanlık için ortak tehdittir. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bir kez daha şiddetle lanetliyoruz." diyen Yıldırım "Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez." dedi.

Yıldırım "İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz." diyerek uyarıda bulundu.

Başbakan, Mescid-i Aksa’da yaşananlar nedeniyle İstanbul’da eylem yaptıkları sinagogun kapısını tekmeleyip taş atan Alperen Ocaklarına da tepki gösterdi.

"Yüz yıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır." diyen Yıldırım "Bizler; din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# israil # Başbakan Yıldırım # mescid-i aksa