ABD'nin PKK'ya desteğini itiraf etti

Terör örgütündeki çözülme devam ediyor. Bir terörist daha ikna yöntemi ile teslim oldu. Kadın terörist, örgütün iç yüzünü anlattı. ABD'nin PKK'ya verdiği desteği ayrıntılarıyla anlattı. Terör örgütündeki görevlendirmelere ilişkin bilgileri de verdi.

ABD'nin PKK'ya desteğini itiraf etti

Türk Silahlı Kuvvvetleri'nin operasyonları ile bitme noktasına gelen terör örgütü PKK'ya ABD desteği de yetmiyor. Örgüt içi çözülme, hızla artıyor.

Terör örgütüne 2014 yılında katıldı. Daha 17 yaşındaydı. Barış Pınarı Harekatı'nda da PKK/PYD'nin basın birimindeydi. M.D adlı kadın terörist, kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

M.D, ABD'nin PKK'ya verdiği desteği itirafları ile gözler önüne serdi. Eğitimin yanı sıra, yiyecek, giyecek, sağlık ve silah ihtiyacının , ABD tarafından nasıl karşılandığını anlattı.

İtirafçı terörist, Barış Pınarı'ndan sonra, ABD'nin Haseke'de kurulan "savaşın öncü gücü" adı altındaki teröristleri eğittiğini söyledi. PYD'nin sözde özel kuvvetler biriminin de Derik ve Rumeylan'da eğitime tabi tutulduğunu anlattı.

PKK'nın Haseke'de iç ve dış istihbaratı da ABD ile yürüttüğünü ifade eden M.D, örgüt içi hareketlilikten de bahsetti.

Teslim olan kadın terörist, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra, Kamışlı'da bir toplantı yapıldığını, burada Bahoz Erdal kod adlı teröristin PYD'nin başına getirildiiğini söyledi. Görevlendirme değişikliği olan isimler arasında PKK elebaşlarından Mazlum Kobani de var.

M.D, terörist Mazlum Kobani'nin de PYD'nin üst düzey sorumluluğundan alınıp, diplomasi sorumlusu olarak görevlendirildiğini söyledi.

ulusal.com.tr

# abd # pkk # Mazlum Kobani