TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması: 26 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 175'inci gününe dair bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamaya göre, 135 IŞİD terör örgütü hedefine atış yapıldı. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından 43 IŞİD terör örgütü hedefine yönelik harekatlar sonucunda da teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 41 bina, 1 bombalı araç ve 1 komuta kontrol merkezi imha edildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması: 26 terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekâtı 175. gününde... Mehmetçik, El Bab'da 178 hedefi imha etti. Hava ve kara bombardımanında 26 IŞİD'li de etkisiz hale getirildi.

TSK'nın bilgilendirmesi şu şekilde:

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekâtın icrası devam etmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 135 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 43 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 41 bina, 1 bombalı araç ve 1 komuta kontrol merkezi imha edilmiştir.

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda toplam 26 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # terörist # Fırat Kalkanı # etkisiz hale getirildi