ABD'den 24 Nisan açıklaması! Obama soykırım demedi ancak...

ABD Başkanı Barack Obama, 24 Nisan ile ilgili mesajını yayımladı. Obama, açıklamasında "kitlesel vahşet" ifadesini kullandı. Soykırım tezlerini destekleyen kelimelere yer verdi.

ABD'den 24 Nisan açıklaması! Obama soykırım demedi ancak...

ABD Başkanı Barack Obama, 1915 tehcirinin 100'üncü yılı nedeniyle mesajını yayımladı. Obama mesajında "soykırım" ifadesini kullanmadı ancak diasporanın iddialarına destek veren açıklamalar yaptı.

Obama, açıklamasında "kitlesel vahşet" ifadelerine yer verdi. "Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermeni halkı, 1915’ten başlayarak tehcir edildi, katledildi ve ölüme doğru yürüdü. Kültürleri ve kendi kadim anavatanlarındaki izleri silindi. Her tarafın acı gördüğü korkunç şiddet sırasında 1.5 milyon Ermeni can verdi" dedi.

"Korkunç kıyım" ifadelelerine yer veren Obama, "Bizden tarihi anmanın ve zor ama gerekli olan geçmişle hesaplaşma işinin önemini yansıtmamızı istiyor" diye konuştu.

Obama, Papa Françesko’nun açıklamalarını da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Obama'nın açıklamasını Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Direktörü Aram Hamparian, yazılı açıklamayla değerlendirdi. Hamparian, Obama'nın kelime oyunu oynadığını ve gerçeklerden kaçtığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

# abd # Obama # 24 nisan # soykırım ifadesi