'Obama da onlara katılıyor'

CIA'in büyük tepki çeken işkence uygulamalarıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü "Bir hata yaptık, bir daha asla olmayacak" dedi.

'Obama da onlara katılıyor'

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın, 11 Eylül saldırıları sonrası El Kaide üyesi olduğu iddia edilen kişilere işkence yaptığını ortaya çıkaran raporun yankıları sürüyor.

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran işkence Beyaz Saray'ın da gündemine geldi. Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruların yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, CIA'nin işkence uygulamalarına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Raporun ABD'nin hataları konusunda açık ve dürüst olduğunu gösterdiğini belirten sözcü Earnest "Dünyaya hata yaptığımızı ve bunun bir daha asla tekrarlanmayacağını açıkça gösterebilmeliyiz" dedi.

Barack Obama'nın rapora bakışını da açıklayan Earnest "Başkan'ın görüşü, önemli ulusal güvenlik bilgilerini açığa çıkarıyor olsa bile bu yöntemlerin kullanılmaması gerektiği şeklinde" dedi.

Sözcü, Obama'nın raporda belirtilen tekniklerin kullanılmasının ABD'nin moral değerlerini yıprattığı görüşünde olduğunu, Başkan seçildikten iki gün sonra bu tür işkence yöntemlerinin kullanılmasını yasakladığını söyledi.

Earnest, bir savcının işkence olaylarını incelediğini ancak herhangi bir kişi hakkında dava açmayı gerektirecek sonuçlara ulaşmadıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# barack obama # Obama # cia