Yeni kabine yarın açıklanacak

AKP Merkez Yürütme Kurulu ve yeni kabine üyeleri yarın açıklanacak

Yeni kabine yarın açıklanacak

AKP Genel Merkezi 64. hükümetin kabinesi ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nu yarın açıklayacak.

Öte yandan, AKP’de MKYK listesinde yapılan değişiklikler gündemde. 50 kişilik listede 25 isim yerini koruyabildi. Kabine ve partinin önde gelenlerinin de aralarında bulunduğu 6 bakan ile 8 genel başkan yardımcısı liste dışı kaldı. Bu isimlerden bazılarının kabine ve Meclis grup yönetiminde değerlendirileceği belirtiliyor.

Yeni MKYK listesinde yer almayan isimler arasında Mehmet Ali Şahin, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Mehmet Özhaseki, Recep Akdağ ve Bülent Gedikli var.

Listede, Berat Albayrak, Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül, Burhan Kuzu, Mehdi Eker, Efkan Ala, Mehmet Müezzinoğlu ve Galip Ensarioğlu gibi isimler ise yer alıyor.

Kabinenin iki kadın üyesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da MKYK'ya giren yeni isimler. Bu isimlerin yönetime alınmaları kabineye veda edecekleri şeklinde yorumlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, yeni MKYK'da yer alamayan Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ise Adana kontenjanından kabineye gireceği belirtiliyor. Haberde, Çelik'in Hükümet Sözcüsü olacağı yazıldı.

Nurettin Canikli ile MKYK’ya yeni giren Erol Kaya’nın adı da yeni bakanlar arasında geçiyor. MKYK'daki yerini koruyan Abdülhamit Gül'ün de bakan olacağı ifade ediliyor.

Kendi isteğiyle MKYK'da görev almadığı belirtilen Mehmet Özhasaki'nin Kayseri kontenjanından Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın yerine kabineye girmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# yeni kabine