Irak kuzeyi Hakurk'a Pençe Harekatı'nda 15 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekâtında 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu." açıklaması yaptı

Irak kuzeyi Hakurk'a Pençe Harekatı'nda 15 terörist etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde başlatılan "Pençe Operasyonu", örgütün kalbine doğru ilerliyor. Son olarak 6 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi.

Kandil'e giden noktalar, komandolar tarafından temizleniyor. Örgütüte ait çok sayıda mağara tesip edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, o görüntüleri paylaştı.

Sığınak ve mağaralarda EYP malzemeleri, bombalar, roketler ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Uzun menzilli ateş destek vasıtalarına, ilave olarak, nokta hedeflerini vurma kabiliyetine sahip 105 mm'lik dağ topları da komando birliklerine destek veriyor.

Taarruz helikopterlerive de Pençe Harekâtı'nda önemli görev alıyor.

Operasyon ilklere de sahne oluyor. Yerli ve milli olan "Bora" balistik füzesi kullanıldı. Derecik ilçe merkezindeki askeri birliklerden fırlatılan füzeler hedeflere tam isabet etti.

280 kilometrenin üzerindeki menzili ile kritik önem taşıyor.

Beraberineki komutanlarla Adana'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da operasyonun süreceği bilgisini verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, operasyonu yakından takip ediyor. Orgeneral Dündar bu kapsamda Hakkari Yükseova'ya gitti.

Hakurk bölgesinde, PKK tarafından önceden döşene bombanın infilak etmesi sonucu 2 kahraman asker ise şehit oldu.

ulusal.com.tr

# msb # hakurk # ırak kuzeyi