IŞİD’ten korkunç infaz

Irak'ta ve Suriye'de terör estiren IŞİD, kan donduran bir eyleme daha imza attı. IŞİD'in bu seferki kurbanı Amerikalı bir gazeteci oldu. Gazeteci James Foley'i başını keserek infaz eden terör örgütü, cinayetin görüntülerini "Amerika'ya bir mesaj" adıyla sosyal medyada yayınladı.

Ortadoğu'yu kana bulayan terör örgütü IŞİD bu kez de Amerikalı bir gazeteciyi hedef aldı. Örgüt, gazeteci James Foley'i başını keserek infaz etti.

İnfazın görüntüleri "Amerika'ya bir mesaj" adıyla sosyal medyada yayınlandı. CIA yetkilileri, görüntüleri teyit ettikten sonra açıklama yapacaklarını belirtirken, Foley'nin ailesi oğullarının ölümünü doğruladı.

Foley'nin 2009'dan bu yana Ortadoğu'da çalıştığı, 2012 yılında ise kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

Cinayetin görüntülerinde ise Foley, öldürülmeden hemen önce "Gerçek katilim Amerikan hükümetidir" diyor. Foley'in infazının ardından kamera, Steven Sotloff adında başka bir Amerikalı rehine çevriliyor. Foley'i öldüren IŞİD militanı, Sotloff'u gösterek "Bu Amerikan vatandaşının kaderi de Obama'nın elinde" diyor.

Öte yandan görüntülerdeki IŞİD militanının İngiliz olduğu iddia edildi. İngiltere'nin yüksek tirajlı gazeteleri The Sun, Daily Mail ve Daily Mirror manşetten verdikleri infaz haberinde, militanın İngiliz lehçesine dikkat çekerek, IŞİD terör örgütü içinde en az 600 İngiliz militan olduğunu hatırlattı. Konuya ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, “Uzman bir ekip kişinin İngiliz olup olmadığını araştırıyor”dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # abd # gazeteci # terör # Obama # infaz # ışid