Ekonomide fetva dönemi başlıyor

Bankacılıkta fetva dönemi başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile bir araya gelecek. Diyanet, Aralık ayı sonundan itibaren de bankacılık ve finans sektöründeki ürün ve hizmetlerle ilgili fetvalar vermeye başlayacak.

Ekonomide fetva dönemi başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 'finansal fetva' için kolları sıvadı.Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, Aralık ayında biraraya gelecek iki kurumun temsilcileri, vatandaşların ve katılım bankalarının ihtiyaçlarına cevap verecek fetva birimi için altyapı oluşturacak.

Diyanet ve BDDK faizsiz kazanç çalıştayı düzenleyecek, ardından da finansal fetva merkezi kurulacak. Diyanet Aralık sonrasında da bankacılık ve finans sektöründeki ürün ve hizmetlerle ilgili fetvalar vermeye başlayacak.

Öte yandan, BDDK katılım bankası, yani faizsiz kazanç bankalarının arttırılması için çalışma başlattı. Bankacılık sektöründe yüzde 5,5'lik bir alana sahip olan faizsiz kazanç bankalaırnın sayısının arttırılması için çalışma grubu oluşturuldu.

ulusalkanal.com.tr

# ekonomi # banka # BDDK # fetva # aralık ayı