Ulusal Kanal, TUBİTAK'taki tertip merkezini açığa çıkardı

Ulusal Kanal cemaatin TUBİTAK'ta örgütlendiği kumpas merkezini tespit etti. F-tipi çete, özellikle adli analiz biriminde yuvalandı. BİLGEM'deki örgtülenmenin merkezi Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü oldu.

Ulusal Kanal, TUBİTAK'taki tertip merkezini açığa çıkardı

Enstitünün önemi Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, ODA TV gibi kumpas yargılamalarındaki bilirkişi raporlarının burada hazırlanması. Enstitünün hazırladığı raporlarla kumpaslardaki sahteciliklerin üzeri örtüldü. Bu raporları esas alan özel görevli hakimler de yurtseverleri yüzlerce yıllık hapis cezalarına çarptırdı.

Kumpas davalarına sunulan raporların altındaki imzalarda hep aynı imzalar yer aldı. TUBİTAK Siber Güvenlik Enstitüsü Müdürü Hayrettin Bahşi ile TUBİTAK uzmanları YılmazÇankaya, Tahsin Türköz, Erdem Alparslan, Burak Bayoğlu, Ünal Tatar bu nedenle yurtseverlerle mahkemelik oldu.

Açılan davalar üzerine enstitü müdür yardımcısı Alparslan Babaoğlu devreye girdi. Babaoğlu dönemin Beşiktaş Adliyesi'nden sorumlu özel görevli başsavcı vekili Turan Çolakkadı ile görüştü, yardım istedi. Haklarında açılan davalara karşın raporları aynı isimler hazırlamaya devam etti.

Cemaatin buradaki örgütlenmesi de bir kumpasla sağlandı. Önce enstitünün Bilgi Güvenliği Müdürü Yücel Çipli ve 3 uzman İstanbul'da görülen birinci "Askeri Casusluk" kumpasıyla tutuklandı. Ardından kurumda görev yapan 20 uzman tehdit ve şantajlarla tasfiye edildi. Boşalan kadrolar da cemaatin uzmanları ile dolduruldu.

Hangi raporu hangi uzmanın hazırlayacağını belirleyen bu enstitü TUBİTAK'ta Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi BİLGEM'e bağlı faaliyet yürütüyor. Akşam Gazetesi'nin yayınladığı bir habere göre de BİLGEM'de görevli 40 uzmandan 30'u cemaate yakınlığı ile bilinen Fatih Üniversitesi mezunu.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# odatv # ulusal kanal # tübitak # çankaya # Yılmaz # bilgem