Ankara'da işletmelere HES kodu şartı

Ankara'da; berber, kuaför, güzellik salonu, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, lunapark, kütüphane ve spor salonu gibi yerlere girişte de HES kodu şartı getirildi.

Ankara'da işletmelere HES kodu şartı

Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, toplu taşıma araçları, yeme-içme yerleri ve HES kodu sorgulaması ile ilgili yeni kararlar aldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre alınan kararlar şöyle:

YOLCU TAŞIMADA HES KODU ŞARTI

• Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D 4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, başta Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilecek.

TERMİNAL BİNALARINDAKİ RESTORANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİNE DÜZENLEME

• Terminal ve gar binalarında bulunan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.), Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet gösterebilecek.

BAZI İŞLETMELERE DE HES KODU ŞARTI GETİRİLDİ

• Tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirildi.

# ankara # vali # Ulaştırma # kıraathane # kütüphane # vasip şahin # ulaşım # kahvehane # düğün salonu # internet kafe # hamam # berber # spor salonu # kuaför # lunapark # hes kodu # ankara valisi # hayat eve sığar # kaplıca # sauna # nikah salonu # dernek lokali # güzellik salonu