AKP'de fire tedirginliği

Dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifini Meclis'e sunmaya hazırlanan AKP'de oylamada yaşanacak fire tedirginliği var. Anayasa değişikliği için kendi oyları dışında 51 milletvekilinin oyuna ihtiyacı olan Hükümetin, fireyi engellemek için yöntemler belirlediği belirtiliyor.

AKP'de fire tedirginliği

AKP, muhalefet partilerine götürdüğü dokunulmazlık teklifine olumlu yanıt alamadı. Ardından geçici yasanın teklifini Meclis'e sunmak için harekete geçen AKP'de gizli oylamada yaşanacak parti içi fire tedirginliği var.

Anayasa değişikliği teklifi için gerekli 184 imzanın üzerine çıkan Hükümet, salı günü Meclis Başkanlığı'na teklifini sunacak. Teklif Anayasa Komisyonu'nda kabul edilirse Meclis Genel Kurulu'na gönderilecek.

Değişikliğin sağlanabilmesi için Meclis'te 316 sandalyesi olan AKP'ye 51 milletvekili daha gerekiyor. Muhalif milletvekillerinden destek arayan Hükümet, bir yandan da kendi milletvekillerinden oy kaybı yaşamaması için harekete geçti.

Haber Türk gazetesinin haberine göre, AKP olası sorunları engellemek için yeni bir senaryo hazırladı. Buna göre, Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylamada AKP'li vekillere “Evet, Hayır ve Çekimser” olmak üzere oylarının rengini gösteren üç pul verilecek. Vekiller oy kullanma kabininde pullardan birini zarfa, diğer ikisini ceplerine koyacak. Oy kullandıktan sonra da AKP Grup Yönetimi kabinden çıkan milletvekilinin hangi pulları zarfa atmadığını kontrol edecek.

AKP, hedeflediği geçici yasaya Meclis'ten vize alamazsa, dokunulmazlıkları kaldırmak için B Planı da yaptı. Buna göre, teröre destek gerekçesiyle hazırlanmış dosyalar öncelikli olarak

Meclis iç tüzüğüne uygun şekilde gündeme getirilecek. Bu dosyalar da "Teröristin taziyesine gitmek" gibi suçları kapsıyor.

Hükümetin çıkarmak istediği geçici yasa, Karma Komisyon, Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığında bulunan bütün fezlekeleri kapsıyor. Yasayla, başka bir işleme gerek kalmaksızın dokunulmazlıkların kaldırılmasını hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr